REVIEW

Conclusie en tips

Er is veel verschil te horen tussen de geteste in-ears. Voordat we daar een conclusie aan verbinden en je meenemen in onze tabel met het eindoordeel, uitgesplitst naar onderdelen zoals audioweergave, comfort en design, zetten we graag nog even een aantal tips en tricks op een rijtje van zaken die opvielen tijdens het testen van de 7 in-ears van Denon, FiiO, Final, Ikko Audio, Sennheiser, Shanling en Teufel.

Tips and tricks

  • In de test hebben we veel gebruik gemaakt van clips of oorhaken. Door het gewicht van betere in-ears, hebben ze af en toe moeite om tijdens het bewegen op hun plek te blijven zitten. Dit is eenvoudig te voorkomen.
  • Laat de in-ear goed in spelen. Het scheelt een hoop en geeft betere audioweergave aan de muziek.
  • Speel en varieer met de ear-tips. Sommige ear-tips geven net iets anders mee aan het geluid of zitten net iets prettiger. Het loont om hier rustig de tijd voor te nemen, want je moet je urenlang prettig kunnen dragen.
  • Het indoen van een in-ear moet op een goede manier gebeuren. Voor het indoen is het handig om even een paar keer te gapen. Kantel het hoofd iets schuin en breng dan de in-ear in de gehoorgang.
  • Maak de ear-tips goed schoon. In het oor bouwt zich oorsmeer op. Dit komt ook terecht op de ear-tip. Gebruik een bijgeleverd kwastje of een wattenstaafje om het schoon te maken.
  • Misschien wel de belangrijkste tip: zet de muziek niet te hard. Voorkom gehoorschade.

Conclusie

De FIIO, IKKO en Shanling geven een meer intrinsieke ervaring. De Denon, Sennheiser en Final zetten het geluid veel breder en groter neer. Het is een persoonlijke keuze wat je als prettig ervaart. De Teufel was de beste keuze voor multimedia en ook meteen de best betaalbare uit de test. Als er toch meer muziek geluisterd wordt, dan valt de keuze al snel op de FIIO. De prijs-kwaliteitverhouding is namelijk top. Misschien wel een echt Hollands koopje.

De duurdere in-ears (Denon, Sennheiser, Final) presteerden het beste met een goede aansturing. In dit geval de AudioQuest DragonFly Cobalt. Van de Final kregen we zelfs kippenvel. Dat was voor ons dan ook de beste keuze qua audioweergave. Nadeel is wel, dat er een externe DAC voor nodig was om dat niveau te behalen.

Eindoordeel in tabelvom


EDITORS' CHOICE