ARTIKEL

Geld maakt niet gelukkig

Het andere zijstapje is een drietal meisjes die al blazend de beursvloer van live muziek voorzien. Leuk om te zien, mooi om te horen en het zet veel luidsprekers even met twee benen op de vloer. Ingeblikt tegenover echt. Er valt her en der nog wat te doen heren en dames fabrikanten.

Live muziek

Canton is niet echt een bekende weergever voor mij. Maar wat Canton als topmodel neerzette deed me verbazen.

High End Munchen - dag 2 - Canton

Dubbele woofer, dubbele middentoner in een D’Appolito configuratie om de tweeter heen. Gestileerde behuizing, een succesnummer.

High End Munchen - dag 2 - Canton

Naim heeft eveneens een nieuwe vloerstaander, de Ovator, die nu eens niet tegen de muur hoort. Een echte 3-weg waarbij de tweeter via een buisconstructie, vastgemaakt aan de achterwand, geheel ontkoppeld is van de baffle. Aangestuurd door een rek vol Naim apparaten geeft hij een muzikale en opwindende weergave. Beter dan de kamer ernaast.

High End Munchen - dag 2 - Naim

Daar staat een Audioaéro La Source speler met VRDS Neo Mk 5 loopwerk, een Covergent Audio Technology voor-eindversterker en Avant Garde luidsprekers. Op papier geweldig, in de praktijk hoor ik een stuk liever de Naim set van zojuist.

High End Munchen - dag 2 - Audioaero

Het plakt aan de luidsprekers, heeft een heel matig stereobeeld en mist een paar octaven in de lage regionen. Zo zie je maar, met geld alleen bouw je geen set.


EDITORS' CHOICE