ARTIKEL

Pathos

Pathos heeft versterkers. Van klein tot groot. Wat ik niet wist is dat Pathos zijn eigen luidsprekerlijn heeft.

High End Munchen 2009 - dag 2 - Pathos

Ik vertelde u al, deze gang is een droomreis langs het beste geluid. Geheel in stijl met de versterkers verwent Pathos met muziek. Ik verwen mijn ogen met wat andere Pathos ontwerpen en met de cd speler voordat ik naar Isophon overga.

Pathos

De Isophon luidsprekers klinken mooi, maar ik hou niet van de bouw van de kast. Als een blokkendoos in hout en zwart. Kwestie van smaak. De keramische units worden in de hand gehouden, doch verliezen her en der van meer conventionele conusmaterialen.

High End Munchen 2009 - dag 2 isophon

Waar ik veel meer op val in deze ruimte is de versterkerlijn van Western Electric, u weet wel de beste 300B buis ter wereld (en de duurste). Acht 300B buizen in push pull parallel schakeling geven 125 Watt, met een dynamisch vermogen van 600 Watt aan 2 Ohm. Uit een 300B? Jazeker.

High End Munchen 2009 - dag 2 - Western Electric

Helaas zijn alleen de monoblokken al 22.999 Euro per stuk. Oh wat mooi. Wat een beest van een eindtrap. Komt nog de WE voorversterker en de WE cd speler bij.

High End Munchen 2009 - dag 2 - Western Electric

Volgende ruimte is bezet door Purist. Een vreemde combinatie. Elektrostaten op het hoog. Een rij conusluidsprekers voor het laag en enorme ronde subwoofers voor het subsone laag. Alles spelend op KR versterkers. Ergens gaat er iets fout. De elektrostaat met de conus sluit niet aan. Misschien de ruimte, misschien de bron, ik vind het “veel geschreeuw en weinig wol”.

Wel mooi zijn de aan de zijkant opgestelde Musical Life O/ platenspelers. Vooral die met een leistenen voet.

High End Munchen 2009 - dag 2 - Musical Life


EDITORS' CHOICE