ARTIKEL

WLM verbaast weer

Van WLM zijn we gewoon dat ze iedereen verbazen. Ook dit keer met een slanke en kleine vloerstaander met de naam Stella.

High End Munchen 2009 - dag 2 - Stella

Gecoate woofer en papierconus tweeter. Op eigen WLM versterkers. Allegra eindblokken met JJ Electronics buizen.

High End Munchen 2009 - dag 2 - WLM

Men draait Slave To The Rythm van Grace Jones en alle haren op de armen gaan spontaan staan. Dr. Feikert leverde de draaitafel en Ortofon het element. Hoe flik je dat toch WLM om steeds de show te stelen?

Wel eens gehoord van Trinity? Ik ook niet. Driehoekige kasten voor versterker, eindtrappen en dac. Trots staan ze open om te voldoen aan de slagzin van de makers: “Music is pure emotion”.

High End Munchen 2009 - dag 2 - Trinity

Gelukkig ben ik op de vrijdag bij Hiraga luidsprekers en het Zwitserse Audio Consulting. De volgende dag is de stand gesloten omdat er brand is ontstaan in hun ruimte. Zet dan ook geen buizenversterker een nacht spelend in een houten krat! Jean Hiraga heeft een naam hoog te houden met zijn grote kasten waarin een papierconus woofer met een hoorn concentrisch ingebouwd.

High End Munchen 2009 - dag 2 - Hiraga

15 inch woofer en voor het midden/hoog een compressie driver. Een puristisch geluid met Audio Consulting buizen elektronica en een Hanss Acoustics draaitafel (ruim 50 kilo zwaar). Jean, zelf demonstrerend, toont aan waarom hij een grote naam in Frankrijk en Japan heeft op audiogebied. Echt mooi.

Echt ook weer heel erg fraai is Kharma, onze eigen trots, op een waanzinnige Chord Electronics set. Ik wed dat u noch Chord noch Kharma ooit zo fraai heeft horen samenwerken. Dat zowel Chord als Kharma respect afdwingen qua uiterlijk tel ik niet eens mee.

High End Munchen 2009 - dag 2 - Chord Karma

Eerlijk gezegd valt de Magico M5 in de ruimte er naast een beetje in het niet na Kharma. Sorry, het is niet anders. Het topmodel van Magico, gehangen aan de duurste MIT kabels kan niet mee met de kamer daarnet. Nogmaals, het is de ruimte, de muziek, de randapparatuur, het is bovendien een korte indruk in de gang met tot nu toe de mooiste sets.

High End Munchen 2009 - dag 2 - Magico


EDITORS' CHOICE