ARTIKEL

Tannoy en Burmester

Tannoy luidsprekers deelde de ruimte met de Glengoyne whiskystokerij. Onder het genot van een proefglas whisky bewonderde ik de mastodonten uit de Prestige serie.

High End Munchen - dag 2 - Tannoy

Mijn hart gaat nog immer uit naar de klassieke kasten als de Westminster Royal SE, de moderne Tannoy doet me stukken minder. Je moet wel plaats hebben voor 15 inch dual concentric drivers in hun hoornbehuizingen.

High End Munchen - dag 2 - Dynaudio NAD

Na Tannoy verlaat ik de gang die mij zo boeide en ga ik de rondgang door het tweede atrium afmaken. Dynaudio verrast me. Spelend op NAD cd speler met Swoboda modificatie en NAD versterker staat de monitor uit de duurste serie iedereen te verbazen. Geweldig geluid ondanks de matige opstelling (vanwege de ruimte in de stand). Maar kostbaar, dus zorgt Dynaudio ook voor een Focus 360 van 5500 Euro het paar met 2300 Euro NAD elektronica en ook daarmee staat er een brok muziek klaar.

High End Munchen - dag 2 - Dynaudio Ocos

Waar Dynaudio aan vast blijft houden is de Ocos kabel. Hij lijkt wat soepeler geworden te zijn in de loop der jaren, knakken is echter nog steeds uit den boze voor de coax structuur.

High End Munchen - dag 2 - Burmester

Burmester en Octave. Chroom, groot, duur en indrukwekkend. De twee buren doen niet voor elkaar onder in prijs en uitvoering. Het is altijd zo druk bij Burmester dat je zelden iets kunt beluisteren, bij Octave speelt er zelden muziek. Specifieke belangstelling voor de merken kunt u beter bevredigen buiten de High End Show bij de dealer.

High End Munchen - dag 2 - Octave

Heeft Burmester alleen solid state apparatuur, Octave gaat graag aan de slag met buizen, waaronder de KT-88 in de geïntegreerde V40SE en de Jubilee Linie van 75.000 Euro.


EDITORS' CHOICE