ARTIKEL

Veel geschreeuw, veel wol

Van veel geschreeuw naar iets heel fraais. Soulution verbaasde vorig jaar op de High End Show in positieve zin op Italiaanse luidsprekers. Ze gaan nu nog een stap verder met het inzetten van grote Wilson Audio systemen. Heel precies, heel veel detail, geen seconde uit balans speelt als bron een 745 sacd speler. De set kost een vermogen, is het zonder meer nog waard ook. Dit set een statement neer van jewelste. Alleen al daarom is München een bezoek waard.

High End Munchen 2009 - dag 2 - Wilson Audio

Lindeman speelt een thuiswedstrijd. Het bedrijf zit in een voorstad van München. Nieuw bij Lindeman zijn luidspreker met keramische units. Goed afgestemd staan ze te spelen op de eigen Lindeman elektronica. Prijzen zijn niet gepiest, al snel tussen de 6000 en 12000 Euro per component.

High End Munchen 2009 - dag 2 - Lindemann

Mijn analoge hart begint te bloeien. Brinkman en EMT. In uiterlijk en afwerking is de Brinkman speler een plaatje. Later zal ik ook nog horen dat het uiterlijk past bij de geboden weergave kwaliteit. Ik bewonder het Brinkman EMT element.

High End Munchen 2009 - dag 2 - Brinkmann EMT

Waarna ik mij slechts een kwartslag hoef te draaien om EMT zelf te vinden. Het goudkleurige jubileum element opgehangen in de banaan arm. De JPA-66 phono versterker met instelbare (RIAA) correctie op een Brinkman loopwerk.

High End Munchen 2009 - dag 2 - Brinkmann

Het doet de originele EMT 948 studio platenspeler met Tondose haast verbleken. Ik weet wat een EMT element kan doen met muziek. Ga zelf maar eens luisteren bij Hanze Hifi in Zwolle.


EDITORS' CHOICE