ARTIKEL

De lelijkste luidspreker

Twee merken strijden vlak bij elkaar om de titel “lelijkste luidspreker”. Een speciale versie van Audio Physics met een glimmend parelmoer en Audio Resolution in tijgerfineer en ontvelde boomstam. Wat een wansmaak.

High End Munchen 2009 - dag 2 - Audio Physics

Audio Resolution bouwt zijn units in een taps toelopende vorm, met de midden en hoge tonen speakers naar voren stralend en de woofer bovenin, haast horizontaal liggend.

High End Munchen 2009 - dag 2 - Audioresolution

Er tussen in bevindt zich de ruimte van Emillé met zijn buizenversterkers in mat aluminium. Die maken eveneens indruk, maar dan in positieve zin. Niet dat de luidsprekers nergens naar klonken, verre van dat. Ik zou ze echter in die uitvoering nog niet in de kelder zetten. Emillé speelt over mij onbekende Lansche Audio luidsprekers met voor de hoge tonen een ionen tweeter met 8 mm lichtboog. Ruikt naar ozon.

High End Munchen 2009 - dag 2 - emille

Ooit had Gerhard Hirt een aantrekkelijke vrouw. Nu een paar jaar later, zijn zijn versterkers en luidsprekers in de Ayon lijn alleen maar mooier geworden. Wat omgekeerd evenredig is met het uiterlijk van zijn vrouw. Niet van belang, het viel me wel op. En ik was niet de enige die het zag.

High End Munchen - dag 2 - ayon

De Spheris voorversterker is klaar, volgens een vriend van mij uitsluitend opgebouwd met eerste klas componenten. Ayon heeft een keur aan eindversterkers (alleen buizen) ter beschikking en eigen luidsprekers. In het ontwerp van die speakers en van Lumen White uit dezelfde bron, heeft Frank Chang van Acoustic System een vinger in de ontwerppap gehad.

High End Munchen - dag 2 - ayon

De venturi vorm zorgt voor een natuurlijke demping, minder demping materiaal is nodig in de kast, waardoor microdynamiek en details behouden blijven.


EDITORS' CHOICE