ARTIKEL

Jubileum Dali

Dali bestaat 25 jaar. Daarvan is de Helicon 400 Mk2 25th Limited Edition in zwart pianolak de (niet spelende) stille getuige. Waanzinnig mooi afgewerkt. Wat ik zou doen heren en dames van Dali, is voor deze versie de conussen voorzien van een zwarte coating. Dat bruin steekt in schril contrast af tegen het fraaie kastmateriaal.

High End Munchen - dag 2 - Dali

Niet minder aanwezig en stukken beter betaalbaar is de Lektor serie. Die hoorde ik wel en maakt een uitstekende indruk.

High End Munchen - dag 2 - Dali

Drie in één. Audia elektronica, Mudrakustik netfiltering en Fischer & Fischer leistenen luidsprekers. Drie toppers die samen een gigantische set vormen. Dat leisteen volkomen dood is, akoestisch gezien, laat Fischer & Fischer keer op keer horen.

High End Munchen - dag 2 - Fischer

Van Audia speelde een prototype eindtrap uit de Flight serie. Mudrakustik levert voor 1840 Euro een 2400 Watt scheidingstrafo met zeven uitgangen. Interessant apparaat dat in Nederland aandacht verdient.

High End Munchen - dag 2 - Audia en MudrAkustik

Op slinkse wijze veroverde ik een plekje in de demoruimte van het Duitse blad Stereoplay. Ik kreeg een vergelijk te horen tussen een Brinkman, een Linn en een Transrotor platenspeler. Allemaal hoog gewaardeerd door Stereoplay en referentie draaitafels van het blad.

High End Munchen - dag 2 - Stereoplay

Men gebruikte Thorens versterkers en Focal Grande Utopia EM luidsprekers. Die laatste, met een waarde van 130.000 Euro per paar, slaan alles wat ik aan luidsprekers hoorde in mijn leven. Nu, ooit in Frankrijk en ooit in België.

High End Munchen - dag 2 - Stereoplay

Elke kans die systemen te horen benut ik. Zelfs als ik moet voordringen bij een publiekdemo in een afgesloten ruimte door met mijn perskaart te zwaaien naar de Focal directie. Het vergelijk van de draaitafels was een beetje een wassen neus, toch bleek al snel een voorkeur voor de Brinkman, gevolgd door de Linn en daarachter de Transrotor.

High End Munchen - dag 2 - Grande Utopia EM

Het lieve meisje van Stereoplay dat de kabels wisselde was ook lief genoeg om op de foto aan te tonen hoe groot de Grande Utopia EM eigenlijk is.


EDITORS' CHOICE