ARTIKEL

Kabels

Gastauteur | 01 februari 2007 | Fotografie Gastauteur
Sooloos

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Onder het motto ‘Life Has a Soundtrack’ presenteerde het New Yorkse bedrijf Sooloos de mogelijkheid om met één vingertip op een display je favoriete muziek in no time op je systeem weer te geven. Helemaal innovatief is het niet helemaal meer, want merken als Linn en B&O zijn hier ook al enige tijd mee bezig. Bijzonder is wel dat men werkt met maar liefst één of twee Terabite schijven. Het mag duidelijk zijn dat dit een enorme opslagcapaciteit genereert. De eenheid dient met het Internet verbonden te worden. Wanneer je een CD koopt en deze in de lade stopt, wordt automatisch via de server van Sooloos het hoesje en andere gegevens gedownload. Men maakte hiervoor afspraken. Voor $ 12,500 wordt u eigenaar van het één Terabite instapmodel. De toekomst lijkt ingehaald.

www.sooloos.com


TaraLabs

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

TaraLabs heeft sinds kort een nieuwe distributeur in Nederland: Monitor Audio. Op de CES werd zoals verwacht de nieuwe lijn getoond. Onder het mom ‘lucht is alles’ werd de RSC Air 3 kabel geproduceerd waarbij in feite drie kabels door een luchtbuis worden getrokken. Men pretendeert hiermee de beste kabel van puur koper te hebben ontwikkeld. Verkrijgbaar ten behoeve van luidspreker en interconnect. Prijs gaat per meter. Wist u trouwens dat het merk ook luidsprekers maakt?

www.taralabs.com


Supra Cable

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Het Zweedse kabelmerk dat door Viertron in Nederland wordt gedistribueerd, bestond vorig jaar 30 jaar. Dat wil zeggen, dat toen men er in de zeventiger jaren achter kwam dat een dikkere kabel beter klonk, Supra vrijwel meteen op de ontwikkeling is ingesprongen. Dat men daarna technologisch niet is blijven stil staan mag duidelijk zijn. Verschillende malen hadden wij Supra kabels binnen HVT ter test. Ter gelegenheid van het heugelijk feit produceerde men de ‘Sword Interconnect Anniversary Limited Global Edition’. Het is een kabel geworden van superlatieven. Gelegenheid om de interlink op de CES goed te beschouwen, was er eigenlijk niet, maar met Supra’s CEO Tommy Jenving hebben we afgesproken dat de kabel binnenkort ter test op onze redactie ligt.

www.jenving.se


EDITORS' CHOICE