ARTIKEL

Oude bekenden

Gastauteur | 01 februari 2007 | Fotografie Gastauteur

Silverline Audio

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Smaakmaker van de dag was voor ons beiden zonder enige twijfel de Silverline Audio Minuet. De uiterst enthousiaste fabrikant schotelde ons een verbazingwekkende demo voor met speakertjes van $ 600 ’t paar. Het tweeweg systeempje van zo’n 20 bij 15 bij 15 is op de achterzijde voorzien van zware conrectoren met bi-wire mogelijkheid. Het aanbevolen versterker vermogen loopt van 10 naar 300 watt RMS. Dat ze een groot vermogen aankunnen werd in een kwartier duidelijk. Onder alle muzikale omstandigheden hielden ze zich moeiteloos staande. Opgemerkt moet wel worden dat er een invloedrijke zware Pass Labs versterker achter stond. De weergevers zijn enigszins traditioneel maar onopvallend van vormgeving en daardoor gemakkelijk in elk interieur te integreren.

www.silverlineaudio.com


Furutech

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Furutech kreeg een innovatie award voor de DeMag, een apparaat ter grootte van een draaitafel waarop je een LP, CD of DVD kunt leggen. Druk op de ‘erase’ knop en de schijf wordt gedemagnetiseerd. Resultaat is hoor- en zichtbaar. De sound wordt schoner, transparanter en helderder. Prijs ligt rond de $ 1,350. Hetzelfde geldt voor de DVD. Een ander in oog springend apparaat was de DFV-1. Vrijwel iedere LP verzamelaar kent het probleem. Op één of andere manier trekt een plaat soms krom. Stop ‘m in het apparaat, de LP wordt gedurende twee uur verwarmd en aan het eind van de sessie is de plaat absoluut recht. Daarna is de klank weer als vanouds, uiteraard zonder dat er schade is ontstaan. En dat voor $ 1,800.

www.furutech.com


Haniwa speaker systems

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Nooit van gehoord denk ik zachtjes. Als het aan mister Kubo, ontwerper van de speaker, ligt, komt hierin snel verandering. De tijd zal het leren want het speakerpaartje kost maar liefst $ 60,000. Imposant zowel qua afmeting als geluid en als je een heel grote en moderne kamer hebt, kunnen ze er nog mooi in staan ook. Als bron gebruikte Kubo ‘slechts’ een standaard Marantz draaitafel. Of deze in verhouding stond tot de rest?

www.kubotek.com


Shanling

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Min of meer een oude bekende. Zo’n anderhalf jaar geleden hadden wij enkele apparaten ter test in onze HVT studio. Herinnert u het zich misschien nog? CD-speler en versterker zagen er goed uit en waren voorzien van buizen. Beide componenten zitten nog steeds in het Shanling pakket, maar inmiddels is daar de A500 versterker bijgekomen. In combinatie met de nieuwe CD500 CD-speler een fraai geheel. Helaas zat een demo er niet in. Kennelijk lagen de prioriteiten ergens anders. Prijs van de apparaten is respectievelijk $ 6,499 en $ 5,999.

www.shanling.com


AudioMachina

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

De AudioMachina speaker bestaat uit twee delen in één behuizing. Het hoge en midden deel is ‘Melody’ genaamd, de sub heet ‘Symphony’. Aangestuurd door Franse buizenversterkers van het merk Audio Aero, was dit in feite de eerste set die ons niet kon overtuigen. Het speaker paar kost maar liefst $ 20,000 en is binnenkort waarschijnlijk ook in de Benelux verkrijgbaar. Uiteraard tegen een Europrijs. Of er velen op zitten te wachten is maar de vraag.

www.audiomachina.com


EMT

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Bij het zien van deze draaitafel en versterkers waan je je in vervlogen jaren. Een gevoel dat mede werd veroorzaakt door het gedraaide materiaal. Miles Davis, Brook Benton, Frank Sinatra en Johnny Cash zorgden voor een geluid waar zo velen naar zoeken. De tikjes en spettertje kwamen op The Nines van de DeVore Fidelity ‘prachtig’ tot uiting. Ook deze set kent een niet geringe prijs van $ 50.000. Een prijs die men wellicht probeerde te rechtvaardigen doordat men de apparatuur demonstreerde in een dure suite van het Venetian hotel. Buiten dat was het zeker genieten.

www.toneimports.com
www.devorefidelity.com


EDITORS' CHOICE