ARTIKEL

Accuphase - Avalon - Profundo

Gastauteur | 01 februari 2007 | Fotografie Gastauteur
Accuphase / Avalon

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Als ik mij goed herinner, heb ik de laatste jaren geen Accuphase op de CES gezien. Het Japanse high end merk bij uitstek liet zich in combinatie met Avalon Diamond van een sublieme kant zien. Buiten de uitstekende soundkwaliteit om, waarborgt Accuphase nog steeds een tijdloos design. Iets wat je bij Japanse producten, of het nu auto’s of consumenten elektronica betreft, niet zo vaak tegenkomt. Op de CES had men de wereldprimeur van de A-45 en P 7100 stereo-eindversterkers, samen met het DP-800 SACD transport en DC-801 DAC met DP-500 CD-speler. Prijzen zijn respectievelijk $ 9,800, $ 19,000, $ 15,900, $ 14,500 en $ 6,900. Als finishing touch was er de C-2810 voorversterker voor $ 20,000. Voorwaar geen budgetprijzen, maar kennelijk schrikt men hier niet meer van. Bijkomend voordeel is dat de Dollar laag staat.

www.accuphase.com


Profundo

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Profundo presenteerde de Basis 2500 Signature platenspeler in combinatie met Transfigurations Orpheus top element van $ 5,000 en Basis Vector Model arm. Wat je niet vaak tegenkomt in audioland zijn luidsprekers uit Oostenrijk. Trenner & Friedl zijn luidsprekerbouwers met een vrij lange historie maar wellicht bekender in Amerika dan Europa. Ze zien er min of meer Italiaans uit. Samen met de Viva Solista versterker, Mingus subwoofer en het Basis kabel systeem is dit één van de weinige systemen die grootst klinkt en ook nog eens betaalbaar is. Dit in vergelijk met de meeste ‘Venetian-show’ systemen. De speakers kosten nog geen $ 4,000 per paar terwijl de versterker voor $ 9,950 van eigenaar verwisselt. Aardig om nog te vermelden is dat de kasten helemaal handgebouwd worden. Niet in China, maar gewoon in Oostenrijk.

www.profundo.us


PlastoForm Industries Ltd.

Heel opvallend is de PlastoForm. Het bedrijf toonde ons een 5.1 surround systeem van ‘kromme’ speakers. Filosofie daarachter is dat het afstraalgedrag daardoor een groter bereik heeft. Het is een heel slanke full range aluminium speaker met subwoofer die je bij wijze van spreken ook als meubel kunt gebruiken. Het systeem is zo nieuw dat de prijs nog niet bekend is. Het bedrijf distribueert ook naar Europa. Bij het verlaten van de kamer werden we tot onze verrassing in de naastgelegen ruimte geconfronteerd met een hele lijn iPod docking stations, speakers, subwoofer en wekkerradio. Wat is toekomst?

www.plastoform.com


Opera / Unison Research

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Eén van de allereerste audiofiele CD’s ‘Cantate Domino’ werd gepresenteerd op de immense Caruso speakers van het Italiaanse Opera. Samen met de beproefde geïntegreerde Unison Research 350 versterker en Unico hybrid CD-player met gebalanceerde uitgangen, kwam deze oude glorie – vinyl en later (SA-)CD – weer helemaal tot leven. Je luisterde niet naar een systeem, maar slechts naar super gecontroleerde maar bovenal voortreffelijk weergegeven muziek. Bijzonder is dat je de eindversterker kunt switchen van 50 naar maximum 350 watt. Door de versterker te ‘knijpen’ haal je alles eruit wat maar mogelijk is en dat is veel, heel veel.

www.operaloudspeakers.com
www.unisonresearch.com


EDITORS' CHOICE