ARTIKEL

CES 2007 - deel 1

Gastauteur | 01 februari 2007 | Fotografie Gastauteur

Onze collega`s van HVT bezochten ook dit jaar weer de CES in Las Vegas. Wij brengen  u het complete verslag zoals dat eerder in HVT is verschenen.

Lees hier: The Dutch Connection
Lees hier deel 3

Januari 2007. De grootste audio- en videoshow ter wereld bestaat 40 jaar! Normaal is de presentatie van het High-End deel in ‘Alexis Park’. Maar na jaren gastheer te zijn geweest, bleken de motelkamers van dit fraaie ressort aan renovatie toe te zijn en werd voor het topsegment uitgeweken naar het schitterende Venetian hotel.

Als je ooit Las Vegas gaat bezoeken, laat het dan niet na hier naar binnen te gaan. Op de tweede verdieping is (klein) Venetië nagebouwd en met een echte gondel en zingende gondelier kun je een tocht door de kanalen maken. Ongelooflijk maar waar. Deze locatie bleek een echte vooruitgang te zijn. De kamers klonken beter en het aantal exposanten bleek groter dan ooit evenals het aantal bezoekers. In willekeurige volgorde krijg je een overzicht van de show, waarbij de Nederlandse inbreng opviel door het in de wacht slepen van awards en innovatieve karakter. In het verslag tref je meestal de Dollar prijs aan. Ter informatie: op het moment van de beurs stond de Dollar op ongeveer zeventig eurocent. Woord van dank gaat uit naar Jesper Hansted die met zijn Leica Digilux2 camera honderden foto’s maakte, waaruit wij uiteindelijk deze fotoselectie maakten.


MSB / Platinum

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Het Californische Platinum – een bedrijf dat twintig jaar geleden startte met CD-spelers – was de eerste stand die we bezochten. Meteen was daar een wereldprimeur! Als allereerste, hoe kan het bijna anders in deze tijd, werd een dockingstation getoond waarin de nieuwste iPod Video op waarlijk high end niveau jazz muziek afspeelde. Niet zo maar een iPod, want dit was de allereerste ge-upgrade 30Gb iPod die men kon horen. Van binnen werden volgens de bedenker dusdanige verbeteringen aangebracht dat ie zelfs beter klinkt dan Platinum’s beste CD-speler. Daar deze iPod in feite als een hoogwaardige harddisk is gebouwd, werd het mogelijk de upgrade aan te brengen. Verkrijgbaar vanaf nu voor een prijs van $ 200. Wanneer je state of the art wilt, moet je het dockingstation plus RF-link erbij kopen. Totaal prijs is dan $ 2,000.

www.msbtech.com


Flow / Argento Audio

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Het Deense Argento demonstreerde in combinatie met Tidal luidsprekers hun nieuwe kabellijn. De sound was opvallend en wonderbaarlijk fraai. Probleem is natuurlijk wel om vast te stellen wat de exacte invloed van de kabels is. Bijzonder in het oog springend was het power cord dat voor ‘slechts’ € 1.500 van eigenaar wisselt. Je hebt er dan wel twee meter voor.

www.argentoaudio.com


Red Rock / Audio Gershman Acoustics

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Als je ooit in de omgeving van Las Vegas komt, moet je zeker een bezoek brengen aan de Red Rocks. Een prachtige imposante omgeving. Minstens net zo imposant was de installatie die werd aangestuurd door versterkers van die naam. De overige componenten waren Gershman Acoustics speakers, een Exemplar Audio Dac en de voor ons onbekende Magnan kabels. Groots, zeer groots voor een totaal prijs van bijna $ 85,000. Verkrijgbaar in Nederland is het nog niet. Waar praten we over?

www.gershmanacoustics.com


ETI

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Een onbekende naam met bekende producten. Het Australische bedrijf Eichman veranderde zijn naam in ETI. Eichmann is in Europa een beladen naam. Daarom besloot men de bedrijfsnaam te wijzigen in ETI. In het pakket heeft men nog steeds de fenomenale eXpress power enhanced cable en de ‘Toppers’. Toppers lijken een beetje op kleine koelribben. Je legt ze boven op speakers of elektronica. Het hoorbare resultaat is een verbetering van de geluids- én beeldkwaliteit. Acht nieuwe producten, variërend van connectoren tot puur zilveren spades tot en met koper met goudlaag. Om de zilveren spades te polijsten en dus connectie te verbeteren heeft men een speciaal ‘poetsdoekje’ in het pakket.

www.eti-reserch.com.au


EDITORS' CHOICE