ARTIKEL

Naim, Quad en meer...

Gastauteur | 01 februari 2007 | Fotografie Gastauteur

Westlake Audio / Boulder

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Westlake is een bedrijf dat reeds 36 jaar bestaat en al die tijd voornamelijk luidsprekers fabriceerde. Aangestuurd door de super versterkers van het merk Boulder en een Wadia CD-speler werd de ‘Tower Six’ meer dan overtuigend gedemonstreerd. Van de ontwerpen moet je houden. Vergelijk het qua design met Tannoy en Klipsch. Het nieuwste model is voor $ 17,000 per paar verkrijgbaar. Een schijntje vergeleken met Westlake’s top van $ 150,000. Dat de Boulder’s veel invloed hadden op de superb sound moge duidelijk zijn. Via de Duitse distributeur is het merk in Nederland verkrijgbaar.

www.westlakeaudio.com


Clearaudio

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Een oude bekende. Evenals de meeste firma’s, introduceerde het Duitse bedrijf ook een aantal nieuwe producten. Meest opvallende was de Nano Phono (een verrassende naam) voor € 190. Deze MM en MC phono trap heeft compleet gescheiden kanalen en heel speciaal, een ingebouwde ‘gain control’. Het geheel zit in een aluminium behuizing en heeft uniek ingebouwde subsonisch filters. Uiteraard staat het garant voor een verbetering van uw analoge signaal. Verder werd een nieuwe generatie elementen getoond. Doch de nieuwe trots was ongetwijfeld de ‘Universal’ toonarm die vol met innovatieve ontwikkelingen zit en van uitzonderlijk niveau is. Evenals de prijs van € 3.900 overigens. Voor de specificatie verwijs ik naar de website.

www.clearaudio.de


Magico


Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Het luidsprekermerk Magico is in Europa slechts verkrijgbaar in Italië, Scandinavië en Spanje. Men zoekt naar distributie in andere Europese landen. We beluisterden de M6 mede door middel van een Esoteric SuperAudioCD-speler. De speakerlijn loopt van de V3 van $ 22,000 per paar, naar de M6 waarvoor je $ 119,000 moet neertellen. Who cares? Helaas dit is nog niet alles. Voor The Ultimate met hoornspeaker betaal je $ 323.000. Inclusief bezorging aan huis! Zo zijn er volgens zeggen het laatste half jaar vier paar afgeleverd.

www.magico.net


NAIM

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Naim is een Brits audio merk dat al meer dan dertig jaar aan de weg timmert.
Zoals je wellicht weet, heeft Naim sinds enige tijd met Malcolm Latham een nieuwe distributeur in Nederland. Op de CES werden imposante DBL speakers aangestuurd door een complete Naim configuratie. Deze al enige tijd bestaande lijn, bestaat uit de CD555, de NAC282 voorversterker, NAPSC22 Supply, 555PS Power Supply met drie eindversterkers. Naim onderscheidt zich in fraaie en enigszins tijdloze vormgeving. Zeker zo belangrijk is het om te melden dat het systeem tot uitstekende prestaties in staat is. Wederom geen goedkope set voor ruim $ 60,000 (exclusief de speakers), maar de sound was meer dan prachtig. Binnenkort kunt u in samenwerking met de Nederlandse importeur van Naim – Latham Audio – de derde HVT Quality CD bij ons tijdschrift verwachten.

www.naim.audio.com


QUAD

Consumer Electronics Show Las Vegas 2007

Wie kent ‘m niet. Ongetwijfeld één van de meest bekende speakers ter wereld. Zeker als elektrostaat heeft ie een ongekende roem vergaard. Oude wijn in een nieuwe zak is onrecht doen aan dit product. Feit is wel dat hij onmiskenbaar familie is van de ESL63. Daar houdt het dan ook mee op, want het ogenschijnlijk uitontwikkeld concept won een innovatie award 2007 voor design en engineering. We praten hier over de ESL2905 anno 2007. Plezierig was het dat op een ‘normaal’ volume werd gedemonstreerd. Daarmee werd haarscherp duidelijk dat het dus absolute onzin is om alleen met luide weergave topniveau te krijgen. $ 11,500 is weliswaar geen geringe prijs, maar qua prijs/kwaliteit verhouding en mede in vergelijk met vele andere weergevers is het een koopje.

www.quad-hifi.co.uk


EDITORS' CHOICE