AudioQuest, Joenit, More Music & Latham

Max Delissen | 29 augustus 2012 | Fotografie Robin Looy

AudioQuest
AudioQuest toont de DragonFly USB Digital Audio Converter die via een Carbon mini-jack naar RCA interlink speelt op een Primare I32 met Mac Mini en een Macbook Pro, Victoria interlink, Go4 luidsprekerkabels en een setje Totem Hawk luidsprekers. Een subtiele set die de aandacht bij de muziek houdt volgens Managing Director Richard Brans.Zelf weet ik het natuurlijk al een tijdje (lees hier de recensie die ik schreef), maar bijna alle bezoekers krijgen voor het eerst te horen hoe veel beter de Dragonfly klinkt dan de standaard uitgang op een MacBook Pro, en ook hoeveel verschil een goede interlink dan nog maakt. Richard toont me vol trots een recente, zeer lovende test in een vooraanstand Engelse hifi-magazine, en hiermee lijkt de doorbraak van de kleine maar zeer goede USB d/a converter definitief te zijn.

Joenit
Joenit speelt met de nieuwe Rega RP6 platenspeler op de compacte en multifunctionele high-end BeChocolate receiver op wederom een paartje Totem Hawk. Een kleinere set met de Rega RP3 platenspeler draait niet op het moment dat ik de ruimte bezoek. Ook zie ik de Totem Element Metal staan maar die is helaas niet aangesloten. Wellicht omdat die echt een nog grotere ruimte nodig heeft dan waar hij nu in staat.Hoe dan ook, de demo van de RP6 maakt indruk door een muzikaal geluid met veel drive te laten horen, beslist geholpen door de uitstekende muziekkeuze van de gebroeders Bram en Sam Verellen.More Music
More Music speelt met een Primare Pre32 en A34.2 set die verborgen is in een fraai meubel. Boven op het meubel staat alleen de Aurender streamer: een blikvanger met zijn multifunctionele display, maar vooral een ear-catcher door zijn geweldige geluidskwaliteit. Het geheel speelt via MIT bekabeling op een paar Audio Physic Virgo 25 luidsprekers.Er is veel rust in de weergave, die ruimtelijk en gedetailleerd is. De sfeervolle inrichting van de ruimte en de goede weergave houden me langer aan mijn comfortabele stoel gekluisterd dan ik me had voorgenomen. More Music toont hier ook voor het eerst twee modellen uit een nieuwe serie van Audio Physic, de Classic 10 (v/a 1600 per set) en Classic 20 (v/a 2200 per set) die voorzien zijn van geheel nieuwe units, en die volgens importeur Martin Odijk getuned zijn op muzikaliteit, en niet meer op ultieme resolutie. Een ontwikkeling die ik van harte toejuich.

Latham Audio
Latham draait op 3 verschillende sets, waarvan tijdens mijn bezoek een groot Naim systeem met een Well Tempered Amadeus platenspeler staat te spelen op de Neat Ultimatum XL6. Deze in Nederland helaas veel te onbekende luidspreker klinkt super, met een warme, gedetailleerde en vooral muzikale weergave die goed aansluit bij de kwaliteiten van Naim apparatuur. De tweede set bestaat uit de nog vrij nieuwe Naim SuperUniti versterker annex streamer, met afwisselend de door mij zeer bewonderde Ovator S400 luidsprekers en de piepkleine maar verbluffend goede Neat Iota minimonitor. 


EDITORS' CHOICE