Audio-Technica AT-SB727: de Sound Burger is terug en het is een blijvertje

Het Japanse Audio-Technica bestaat ruim zestig jaar en bracht mede daarom aan het einde van jubileumjaar 2022 een nieuwe en in aantal gelimiteerde versie van de Sound Burger uit. De Sound Burger is een draagbare platenspeler die veertig jaar geleden is uitgebracht. De gemoderniseerde versie heeft Bluetooth-connectiviteit en een oplaadbare batterij. Omdat de gelimiteerde jubileumversie in een paar dagen was uitverkocht, is Sound Burger nu in de kleuren zwart, wit en geel een vast onderdeel geworden van het portfolio van Audio-Technica.

Audio-Technica AT-SB727

Vanwege de overweldigende belangstelling voor de gelimiteerde oplage van de roodgekleurde Sound Burger, die Audio-Technica in 2022 voor zijn zestigjarig bestaan lanceerde, kondigt Audio-Technica aan dat het zijn publieksfavoriet opneemt in zijn vaste assortiment.

De Sound Burger is ontworpen met draagbaarheid in het achterhoofd en is verkrijgbaar in drie kleuren. De retro esthetiek wordt gecombineerd met moderne functies. Het is in wezen een betaalbare platenspeler op instapniveau, ideaal voor feestjes, picknicks of kleine woonruimtes. Hij heeft Bluetooth-connectiviteit, oplaadmogelijkheid via USB en tot twaalf uur luisterplezier. Er is ook een AUX-uitgang voor aansluiting op een versterker of een setje actieve luidsprekers.

De Sound Burger wordt volgens de fabrikant gekenmerkt door een hoogwaardige geluidsweergave en heeft een riemaandrijving die platen 33 1/3 of 45 rondjes per minuut kan laten draaien. Voor meer draagbaarheid en stabiliteit is de toonarm uitgerust met een dynamisch balanssysteem, waarbij door een veer druk wordt uitgeoefend op de naald. De gelijkstroommotor zorgt voor een stabiele rotatiesnelheid. Dat wil overigens niet zeggen dat de gebruiker kan rondlopen met de Sound Burger terwijl een plaat wordt gespeeld. De Sound Burger is geen Walkman of Discman of smartphone.

Het trillingdempende draaiplateau is gemaakt van een gegoten aluminiumlegering en de plaat wordt afgetast met een vervangbaar element van het type ATN3600L (afzonderlijk verkrijgbaar volgens de website van Audio-Technica).

Audio-Technica AT-SB727: prijs en leveringsinformatie

De Sound Burger wordt geleverd met een audiokabel (3,5 millimeter jackplug naar stereo-cinch), een USB-C kabel en een 45 toerenadapter. De prijs is net geen 230 euro en de koper kan kiezen uit de kleuren zwart, wit en geel.


MERK

EDITORS' CHOICE