Pro-Ject Debut Evo 2: vijfde generatie audiofiele maar ook betaalbare draaitafel

Het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject Audio Systems heeft de volgende generatie Pro-Ject Debut Evo 2 aangekondigd. Feitelijk is dit de voortzetting van een productlijn van draaitafels die eind jaren negentig werd geïntroduceerd. Volgens de fabrikant combineert de Debut Evo 2 betaalbaarheid met audiofiele eigenschappen.

Pro-Ject Audio Debut Evo 2

Draaitafel Debut Evo 2 van Pro-Ject vervangt de Debut Carbon Evo en bouwt voort op elementen van het superieure Debut Pro-ontwerp. De basis is hetzelfde gebleven, maar er zijn ook verbeteringen doorgevoerd. Binnen zijn verfijnde, minimalistische industriële ontwerp profiteert de Debut Evo 2 van een nieuw element, bijgewerkt ontwerp van de toonarm, een nieuw draaiplateau en een verbeterd chassis. Ten slotte kan de koper kiezen uit maar liefst tien verschillende kleuren, waaronder de nieuwe uitvoering in Satin Wine Red.

Pro-Ject Audio Debut Evo 2: inclusief MM-element van Ortofon

De Pro-Ject Debut Evo 2 wordt geleverd met een vooraf gemonteerd en ingesteld Pick it MM EVO MM-element van de Deense elementbouwer Ortofon die is gemonteerd aan het uiteinde van een 8,6 inch eendelige conische koolstofvezel toonarm. Het heeft een nieuw wrijvingsarm precisie toonarmlager in een aluminium blok en een nieuwe niet-magnetische aluminium plaat met TPE-demping. De motorophanging heeft een betere demping gekregen.

Aandrijving van het draaiplateau gaat met een nauwkeurig riemaandrijfsysteem met elektronische snelheidsschakelaar voor 33 1/3 en 45 rondjes per minuut. De metalen voeten van het chassis zijn verstelbaar in hoogte en een nieuw bewerkt MDF-chassis heeft vrijwel geen holle ruimte aan de binnenkant.

Pro-Ject Audio Debut Evo 2: prijs en leveringsinformatie

De Pro-Ject Debut Evo 2 komt in tien afwerkingen, waaronder achtlaags verfopties of walnootfineer. De fabrikant levert een premium semi-symmetrische Connect it E phono-kabel mee. De cinch-uitgang heeft vergulde chassisdelen en een stofkap zit ook in het pakket.

De levering van de Pro-Ject Audio Debut Evo 2 gaat naar verwachting in de loop van september beginnen en hij zal voor net geen 700 euro over de toonbank gaan.


MERK

EDITORS' CHOICE