Audio-Technica AT-SB2022: de Sound Burger is terug, in een gemoderniseerde vorm

Audio-Technica bestaat zestig jaar en het verjaardagsfeest wordt luister bijgezet door de terugkeer van de Sound Burger, een compacte draagbare platenspeler die circa veertig jaar geleden is uitgebracht. De nieuwe Sound Burger is wel enigszins gemoderniseerd. Zo is er Bluetooth-connectiviteit en een USB-C poort om de batterij op te laden.

Audio-Technica AT-SB2022: Sound Burger

De AT-SB2022 draagbare platenspeler van het Japanse Audio-Technica is de terugkeer van de oorspronkelijke Sound Burger, met moderne snufjes, waaronder Bluetooth-connectiviteit en een USB-C-oplaadkabel. De draaitafel is licht en compact  en volgens de fabrikant bij uitstek geschikt voor feesten, picknicks of plaatsing in compacte woonruimtes.

De AT-SB2022 Sound Burger heeft een riemaandrijfsysteem dat 33 en 45 RPM-platen afspeelt. De batterij zou een capaciteit hebben voor circa 12 uur draadloos afspelen. Desgewenst kan de Sound Burger ook met een kabel op een versterker worden aangesloten.

De toonarm is ontworpen voor zowel draagbaarheid als stabiliteit en maakt gebruik van een dynamisch balanssysteem waarbij stylusdruk wordt uitgeoefend via een veer. De draaitafel handhaaft ook een stabiele rotatie dankzij de uiterst nauwkeurige DC-motor. De draaitafel is voorzien van een draaiplateau gemaakt van een gegoten aluminiumlegering met dempingsontwerp en een vervangbare ATN3600L-stylus (die is apart verkrijgbaar).

De koper krijgt een 45-toeren adapter meegeleverd, alsmede een jack-naar-cinch kabel en een USB Type-A/USB Type-C oplaadkabel.

Audio-Technica AT-SB2022: prijs en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen. Vermoedelijk zal de Sound Burger circa 230 euro gaan kosten.

MERK

EDITORS' CHOICE