NIEUWSLG

LG StanbyME Speaker: draadloze luidspreker voor bij StanbyMe Screen of voor los gebruik

Televisiebouwer LG Electronics heeft een nieuwe draagbare luidspreker onthuld genaamd StanbyMe Speaker die klaar is om als zelfstandig apparaat te fungeren of als geluidsverbetering onder de gelijknamige televisie StanbyME Screen geplaatst kan worden.

De televisie genaamd LG StanbyME Screen werd oorspronkelijk eind 2021 aangekondigd, vóór de formele onthulling op CES 2022. Het beschikt over een 27-inch scherm met aanraakfunctionaliteit dat bedoeld was om het tijdperk van sociale media te omarmen met die toegankelijkheid voor laptops/tablets, gekoppeld aan een flink scherm dat 90 graden kan worden gedraaid voor portret- of landschapsweergave.

De LG StanbyME Speaker (met de minder pakkende modelnaam XT7S) zal zijn naam waarmaken en fungeren als de ideale metgezel voor iedereen die het geluid bij het scherm wil verbeteren. Met een even draagbare als draadloze opstelling kan de luidspreker echter ook als zelfstandig apparaat worden gebruikt. Hij meet 326 x 78 x 87 mm, dus hij zou niet te veel ruimte in beslag moeten nemen, of hij nu op de standaard van het scherm is gemonteerd via de verstelbare 'houder', of klaar is om de muziek aan de gang te houden terwijl je door de keuken of op kantoor dwaalt. Uiteraard is de StanbyME voorzien van Bluetooth-connectiviteit.

De luidspreker zelf is voorzien van twee 20 millimeter tweeters met passieve radiatoren voor een naar eigen zeggen helder, zeer gedetailleerd hoogfrequent stereogeluid en biedt een totaal vermogen van 20 Watt met tot 16 uur afspeeltijd op één acculading. Er is eenvoudig koppeling met het StanbyME Screen via de afstandsbediening met LGs WOW Orchestra-opstelling, klaar om de twee te helpen harmoniseren  waarbij de luidspreker ook is uitgerust met een USB-C-poort voor een directere verbinding en natuurlijk opladen.

De gebruiker kan ook het aanraakscherm van de televisie gebruiken om de luidspreker te bedienen (met een speciale widget), terwijl de LG XBoom-app voor de andere draagbare luidsprekers ook kan worden gebruikt. Er zijn een aantal bedieningsknoppen aan de bovenkant voor hands-on toegang tot de StanbyME-luidspreker, die ook is voorzien van wat 'randverlichting' om de boel een beetje op te fleuren. De LG StanbyME Speaker voldoet aan de IPX5-classificatie en kan dus mee naar buiten genomen worden ook als het weer niet ideaal is.

De LG StanbyMe Speaker is in de VS te koop voor 200 dollar. Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt. De prijs in dollars is natuurlijk niets meer dan een indicatie. Invoerrechten en het lokale BTW-tarief zullen de prijs mogelijk iets opdrijven.


EDITORS' CHOICE