NIEUWSLG

LG Tone Free T80: draadloze in-ear hoofdtelefoon met Dolby Virtualizer

Elektronicagigant LG heeft een nieuwe volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon aangekondigd genaamd Tone Free T80. De markt voor draadloze oordopjes is zodanig vol dat het voor welk merk dan ook bijna onmogelijk lijkt om onderscheidende kenmerken aan te bieden. LG hoopt echter kopers aan te trekken met een aantal interessante functies, waaronder Dolby Virtualizer en verbeterde microfoons voor het aannemen van oproepen. De Tone Free T80 is leverbaar in zwart of wit.

LG Tone Free T80

De Tone Free T80 heeft volgens de ontwerpers een comfortabel pasvorm met oorstukken van medische kwaliteit waardoor de oordopjes probleem de hele dag gedragen zouden moeten kunnen worden. Een versterkte luidsprekerdriver van grafeen is ontworpen om een betere algehele audiohelderheid te leveren met een goed gebalanceerd geluid met diepe bassen en verbeterde midden- en hoge frequenties.

Wat meer onderscheidend van de concurrentie is de aanwezigheid van Dolby Atmos met extra ondersteuning van Dolby Head Tracking die het luisteren verbetert door de oor-tot-oor balans en de geluidsrichting intact te houden. Dolby Virtualizer breidt volgens LG het geluidsveld uit voor alle niet-Dolby Atmos stereo-inhoud voor een meeslepende luisterervaring, terwijl Dolby Optimizer vervorming vermindert om meer helderheid te bieden.

De Tone Free T80 wordt geleverd met adaptieve functies zoals Adaptive Active Noise Cancellation (ANC) om omgevingslawaai te detecteren en het geluid dienovereenkomstig aan te passen. En de Tone Free T80 is  IPX4 waterbestendig voor trainingen of regenachtige dagen.

De opgegeven totale speeltijd is maximaal 36 uur indien wordt begonnen met volle oordopjes en een vol oplaadetui en indien ANC niet is ingeschakeld. Met ANC ingeschakeld is de opgegeven speelduur 20 uur. Het systeem met vier microfoons optimaliseert de omgevingsgeluidsmodi, zodat de drager oproepen kan aannemen op een druk kruispunt of in een stille wachtkamer zonder iets te missen. Dan is er ook nog een fluistermodus. Met deze functie kunnen gebruikers deelnemen aan gesprekken door zachtjes in de microfoon van het rechteroordopje te praten.

In de luistermodus worden omgevingsgeluiden juist versterkt voor een beter situatiebewustzijn. Ten slotte, de conversatiemodus verbetert volgens de makers de vocale helderheid voor naadloze communicatie.

De Tone Free app en de widget bieden veelzijdige functionaliteit, waaronder het schakelen tussen muziekapps van derden, het instellen van EQ-modi, het verbinden met maximaal vijf bronapparaten en het lokaliseren van verloren oordopjes. De gebruiker kan ook tegelijkertijd verbinding maken met compatibele apparaten via Multi-Point en Multi-Pairing.

De Tone Free T80 staat op de website van LG voor net geen 200 dollar, maar de prijs in dollars is niet meer dan een indicatie. De prijs in de Benelux wordt immers beïnvloed door wisselkoersschommelingen, eventuele invoerrechten en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE