NIEUWSLG

De transparante televisie Signature OLED T van LG lijkt rijp voor productie

Sinan Kökbugur | 09 januari 2024 | Fotografie Fabrikant | LG

Televisiemaker LG heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een transparante OLED televisie. Op diverse beurzen zijn al prototypes aan het publiek getoond, maar tot productie is het tot op heden nog niet gekomen. LG zal ongetwijfeld gesleuteld hebben aan de techniek en het lijkt er nu op dat de transparante televisie in de loop van dit jaar naar de markt gaat komen. Hij zal vast niet goedkoop zijn want dat is nieuwe techniek eigenlijk nooit.

LG Signature OLED T

LG is nog wat spaarzaam met het geven van technische details maar de transparante televisie lijkt er nu toch echt te gaan komen. Op de CES in Las Vegas heeft LG een model met een schermdiagonaal van 77 inch aan het publiek getoond. Voorlopig zal dit de enige beschikbare maat zijn.

Als de televisie uit staat is het scherm vrijwel volledig transparant. Bij inschakeling rolt een speciaal contrastscherm omhoog ter verhoging van het contrast. Dat is nuttig bij het kijken van een film. De Signature OLED T kan ook gebruikt worden als fotolijst om een foto of schilderij te tonen. Of informatie over het weer. We veronderstellen dat LG maatregelen heeft getroffen ter voorkoming van inbranding, maar dat weten we niet zeker.

Afgezien van en voedingskabel heeft de televisie geen aansluitingen. Signaal komt draadloos binnen vanaf de Zero Connect Box waar de gebruiker al zijn randapparatuur op kan aansluiten.

Het grootste verschil met een gewone televisie is dat de Signature OLED T geen groot zwart vlak is als hij is uitgeschakeld. Hij is dus minder aanwezig in het interieur en dat speelt bij een beelddiagonaal van 77 inch wel een zekere rol. Voor het overige zullen we moeten wachten op meer informatie van LG. Prijs en leveringsinformatie zijn nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE