Audio-Technica ATH-M50xBT2: verbeterde draadloze hoofdtelefoon

Het Japanse Audio-Technica heeft de draadloze over-ear hoofdtelefoon ATH-M50xBT2 geïntroduceerd, een verbetering van de populaire ATH-M50xBT, die goed beschouwd een draadloze versie is van de professionele ATH-M50x over-ear hoofdtelefoon. De ATH-M50xBT2 levert dezelfde draadloze bluetooth-luisterervaring als zijn voorganger ATH-M50xBT en biedt volgens de makers “uitzonderlijke helderheid en diepe, nauwkeurige basrespons”. Hoewel de veelgeprezen sonische signatuur ongewijzigd blijft, is het nieuwe model voorzien van een aantal verbeteringen om de prestaties en bruikbaarheid te verbeteren.

Audio-Technica ATH-M50xBT2: draadloze over-ear hoofdtelefoon

De door Audio-Technica genoemde bijgewerkte en verbeterde functies van de ATH-M50xBT2 vergeleken met zijn voorganger ATH-M50xBT zijn onder meer een verbeterde stemopname (voor het aannemen van telefoongesprekken), integratie van beamforming-technologie met dubbele microfoons voor duidelijkere telefoongesprekken en communicatie met de ingebouwde Amazon Alexa- stemassistent. Voorts is er de toevoeging van multipoint koppeling zodat gebruikers draadloos verbinding kunnen maken met twee bluetooth-apparaten tegelijk; een bijgewerkte USB-C-verbinding, een modus met lage latentie, die de synchroniciteit tussen audio en video verbetert voor soepel streamen en gamen en ten slotte compatibiliteit met meerdere audiocodecs (SBC, AAC en LDAC).

Er is zelfs de mogelijkheid om de EQ-instellingen van de hoofdtelefoon aan te passen, als gebruikers dat willen, door de wijzigingen aan te brengen in de AT Connect-app en de instellingen op de hoofdtelefoon zelf op te slaan.

De levensduur van de batterij is ongeveer vijftig uur continu gebruik bij volledig opladen en tot drie uur gebruik na tien minuten snelladen via USB-C-verbinding.

De ATH-M50xBT2 heeft dezelfde robuuste constructie, gepatenteerde drivers van 45 millimeter met een groot diafragma, een opvouwbaar ontwerp met 90 graden draaibare oorschelpen en professionele oorkussens en hoofdband van de ATH-M50x.

Standaardfuncties zijn onder meer extra hoogwaardige audiocomponenten zoals een geavanceerde DAC-chip van het type AK4331 en een speciale interne hoofdtelefoonversterker.

De hoofdtelefoon heeft ook een monitorschakeling waarmee gebruikers hun stem in de hoofdtelefoon kunnen horen wanneer ze met de meeste smartphones telefoneren. Verder is er een handige mute-regeling met een simpele druk op de knop, linker oorschelp knopbediening van volume/dempen, muziek en oproepen, en toegang tot spraakassistenten (Amazon Alexa ingebouwd, Google Assistant, Siri), een “Fast Pair”-functie, waarmee gebruikers de ATH-M50xBT2-hoofdtelefoon snel kunnen koppelen met Android OS-smartphones en -apparaten met een enkele tik op het apparaat.

Audio-Technica claimt een frequentiebereik van 15 Hz tot 28 kHz, een impedantie van 38 Ohm en een gevoeligheid van 99 dB (1 mWatt). De ingebouwde microfoons hebben een frequentiebereik van 85 Hz tot 15 kHz

De ATH-M50xBT2 wordt net als zijn voorganger geleverd met een afneembare kabel van 1,2 meter (3,9 voet) voor optionele bedrade verbinding, hoogwaardige materialen voor oorkussens en hoofdband voor langdurige duurzaamheid en comfort met een effectieve geluidsisolerende afdichting; en compatibiliteit met de AT Connect-app, waardoor controle over de lage latentiemodus, EQ, L/R-volumebalans, keuze van stemassistent, zoekgeraakte hoofdtelefoonlocatie, wijziging van codecs en meer mogelijk is. Een USB-oplaadkabel en een handig draagtasje worden ook meegeleverd.

De Audio/Technica ATH-M50xBT2 gaat net als zijn voorganger voor een bedrag van 200 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE