NIEUWS

Moondrop Cosmo: magnetostatische over-ear hoofdtelefoon

Het Chinese Moondrop bestaat sinds 2015 en is vooral bekend van zijn in-ear hoofdtelefoons. Onlangs heeft de fabrikant de Cosmo onthuld, een over-ear hoofdtelefoon met drivers die een diameter hebben van 100 millimeter. Moondrop zal de Cosmo meenemen naar de High End audiobeurs in München.

Moondrop Cosmo

De vlakke drivers van de Cosmo zijn ongelofelijk dun en bedekt met puur zilveren geleiders. Het gebruik van puur zilver garandeert volgens de fabrikant een uitzonderlijke driverefficiëntie, minimale vervorming en een uitgebreid dynamisch bereik. Het membraan heeft een dikte van circa 500 nm.

De Moondrop Cosmo is uitgerust met fasegestuurde hoogfrequente golfgeleiders in de voor- en achterholtes van de oorschelpen, waardoor geluidsgolfreflecties effectief worden afgesteld voor een zuiverdere weergave van hoge frequenties.

De aan weerszijden geplaatste N52-neodymiummagneten creëren een robuust magnetisch veld dat het membraan omhult. Met behulp van de geavanceerde TBT-technologie (Tension Balanced Technology) wordt de oppervlaktespanning van het membraan minutieus afgestemd met als resultaat een verbeterde auditieve ervaring.

De Moondrop Cosmo-hoofdtelefoon wordt geleverd met een gebalanceerde 4,4 mm-aansluiting en een monokristallijne koperen kabel met hoge zuiverheid. De kabel wordt met 3,5 mm-connectoren op de cups aangesloten, waardoor de kabel in de toekomst eenvoudig kan worden vervangen. Bovendien bevat het pakket een adapter van 4,4 mm naar 3,5 mm.

De prijs voor de Benelux is nog niet bekend. Meer weten? Kijk dan op de website van Moondrop.


EDITORS' CHOICE