Audio-Technica ATH-M50xBT: draadloze hoofdtelefoon met pro-wortels

Het Japanse Audio-Technica heeft één van zijn professionele succesnummers, de over-ear ATH-M50, uitgebracht in een draadloze versie genaamd ATH-M50xBT. De ATH-M50 is sinds 2007 op de markt en is opgevolgd door de licht gewijzigde ATH-M50x. Deze over-ear modellen zijn vooral te vinden in studio’s en wereldwijd zijn naar eigen zeggen 1,8 miljoen exemplaren verkocht. De nieuwe ATH-M50xBT is de draadloze versie van deze iconische hoofdtelefoon. Hij is te koop voor 199 euro. 

Audio-Technica ATH-M50xBT: over-ear bluetooth-hoofdtelefoon

De ATH-M50 van het Japanse Audio-Technica is sinds 2007 op de markt. Hoewel de ATH-M50 en diens licht gewijzigde opvolger ATH-M50x vooral bedoeld zijn voor de professionele wereld, worden deze modellen ook gebruikt door consumenten. Audio-Technica heeft nu een draadloze versie genaamd ATH-M50xBT uitgebracht.

Volgens Audio-Technica heeft de nieuwe ATH-M50xBT alle klankmatige eigenschappen van het bekabelde model. Een opgeladen accu zou voor circa 40 uur muziekplezier moeten zorgen. Mocht de batterij leeg zijn, kan ook met de meegeleverde audiokabel geluisterd worden. Een usb-oplaadkabel van 30 centimeter wordt ook meegeleverd. De ATH-M50xBT heeft een microfoon aan boord en ondersteunt Google Assistant en Siri via de Connect app voor Android en iOS. Muzieksignaal komt binnen via bluetooth 5.0 met ondersteuning van aptX, SBC, AAC.

De drivers hebben een diameter van 45 millimeter. De over-ear oorschelpen bieden een goede geluidsisolatie en zijn voorzien van knopjes om telefoongesprekken aan te kunnen nemen en het volume te regelen. De ATH-M50xBT kan opgevouwen worden en eenvoudig in het meegeleverde etui worden vervoerd.

Audio-Technica ATH-M50xBT: technische specificaties

Het frequentiebereik van de ATH-M50xBT loopt van 15 Hz tot 28 kHz. De impedantie is 38 Ohm, de gevoeligheid 99 dB. Het volledig opladen van de batterij kost circa zeven uur en daarna kan circa 40 uur worden geluisterd. De hoofdtelefoon weegt 310 gram, zonder kabel.

Audio-Technica ATH-M50xBT: prijs en leveringsinformatie

De ATH-M50xBT is uitsluitend leverbaar in het zwart. Een audiokabel van 1,2 meter, een usb-oplaadkabel van 30 centimeter en een opbergetui worden meegeleverd. Voor een bedrag van 199 euro wisselt de ATH-M50xBT van eigenaar.


MERK

EDITORS' CHOICE