Marshall vernieuwt rock-‘n-roll duo en komt met Major V en Minor IV

Hoofdtelefoonmerk Marshall heeft een tweetal nieuwe draadloze hoofdtelefoons gelanceerd, t.w. on-ear model Major V en in-ear model Minor IV. De on-ear Major V is de vijfde generatie van een herkenbaar model, terwijl de Minor IV de vierde generatie vertegenwoordigt van Marshalls betaalbare in-ear assortiment. De verkoop start op 23 april 2024.

Marshall Major V

Volgens opgave van de fabrikant is de Major V verbeterd en is de vervorming gereduceerd. Misschien wel het meest opvallende kenmerk is de verlenging van de batterijduur van 80 naar 100 uur na één keer opladen.

De Major V wordt geleverd met toegang tot de eigen hoofdtelefoon-app van Marshall, maar er is ook de ‘M’-knop op de hoofdtelefoon om aanpassing van verschillende functies uit te voeren. Daartoe behoren EQ-schakeling, toegang tot stemassistenten en zelfs Spotify Tap, waarmee de drager een streamingsessie direct kan starten met een enkele druk op de knop.

Marshall Minor IV

Naast de on-ear Major V komt er ook een vernieuwde in-ear hoofdtelefoon en dat is de Minor IV. Natuurlijk lijkt dit model ook heel vel op zijn voorganger, hoewel ze een meer gehoekt steel- en knopontwerp hebben voor een veiligere pasvorm in de gehoorgang. Hoewel ze niet de langdurige hoogten bereiken van hun grotere on-ear-broers, biedt De nieuwe Minor IV heeft een totale speeltijd van meer dan 30 uur totale speeltijd, waarvan ongeveer zeven uur alleen al met de oordopjes beschikbaar is. De rest zit natuurlijk in het opberg- en oplaaddoosje.

Ook de Minor IV kan ingesteld worden met de Marshall-app om EQ-instellingen aan te passen en de aanraakbedieningen op het oor van de oordopjes te personaliseren. Ze zijn ook uitgerust met Bluetooth Multipoint om tegelijkertijd verbinding te maken met meerdere bronnen, en automatisch pauzeren en afspelen dat wordt geactiveerd wanneer een oordopje wordt verwijderd of geplaatst.

Beide nieuwe modellen zijn klaar voor Bluetooth LE Audio, de technologie die zichzelf aanprijst als een energiezuinigere manier om muziek draadloos van het ene apparaat naar het andere te verzenden.

De Marshall Major V on-ears en Minor IV draadloze oordopjes kunnen nu worden gereserveerd en zullen op 23 april a.s. in de verkoop gaan. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE