New Music 2012: Boston, Denon en Marantz


Redactie HiFi.nl | 05 oktober 2012 | Boston Acoustics

Wie op de New Music Show een bezoekje plant aan de standen van D&M Benelux en Transtel, trekt daar het beste genoeg tijd voor uit. Ze komen letterlijk in full force met de merken Denon, Marantz en Boston Acoustics. D&M Benelux neemt Marantz voor zijn rekening, terwijl Transtel zich over Denon en Boston Acoustics ontfermt.

Marantz legt film –en gameliefhebbers in de watten en maakt ze klaar voor de toekomst met hun nieuwe AV-receiver-lijn, die voorzien is van de nieuwste HDMI-standaard (1.4a). Daarnaast wordt je interieur gepimpt dankzij het elegante en stijlvolle design van de AV receivers. We doen hun lijn AV-receivers alvast even uit de doeken. Een aantal van deze recensies hebben we trouwens eerder kunnen bekijken bij de Huisshow van Boston en Marantz.


NR1602

NR1402: Deze eerder compacte receiver heeft alles in zijn mars, wat je ook bij de grotere recievers kan vinden, maar dan in een elegant en super slank jasje gegoten. Met tal van aansluitingsmogelijkheden krijgt iedereen zijn zin en ondanks het compacte design, komt er toch een allesomvattend surroundgeluid uit.

NR1602: Met een al even slank design, moet ook deze kleine maar krachtige receiver niet onderdoen. Dankzij de discrete 7x 50W (RMS) uitgangen produceert hij een vloedgolf aan meerkanaals surround geluid.

SR5007: Met maar liefst zes HDMI-ingangen is deze telg meteen klaar voor 3D-video.


SR6007

SR6007: Deze receiver heeft net als zijn grote broers dezelfde DLNA netwerk faciliteiten, Android integratie, Internet radio en AirPlay vanaf iTunes of een iDevice.

SR7007: Ook dit toestel biedt zowel stijl en uitgebreide functies, waaronder een Ethernet-poort, zeven HDMI-ingangen, drie HDMI-uitgangen, en het afspelen van de nieuwste hi-definition audio formaten.
 
PM-11S3 en de SA-11S3

Naast de AV-receivers, mogen we hoogstwaarschijnlijk nog getuige zijn van de nieuwe AV-voorversterker AV7701. Wat die voor ons in petto heeft, blijft voorlopig nog de vraag, waar we hopelijk op de New Music Show een antwoord krijgen. In het aanbod van Marantz is er ook plaats voor twee Blu-ray Spelers: de UD5007 en de UD7007, die de bekende Marantz audiokwaliteit leveren in de vorm van universele Blu-ray Disc Spelers.

De echte blikvangers van Marantz zijn de nieuwe Premium 11-serie, met High End Hifi in de vorm van de PM-11S3 en de SA-11S3, en de Consolette. De Consolette is het nieuwste alles-in-één iPod dockingsysteem, dat qua design verwijst naar de jaren vijftig, maar dan wel opgepoetst met hedendaagse technieken. Hij beschikt over een verborgen iPod dock, Apple AirPlay, internet radio, het streamen van muziek via je thuisnetwerk, USB-ingang en audio in- en uitgangen.Marantz Consolette

Kijk voor meer informatie over de genoemde producten op de website van Marantz of neus even rond op de Marantz Special Page op HiFi.nl.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »