NIEUWSMarantz

Marantz Consolette: elegant iPod-dock

Redactie HiFi.nl | 01 oktober 2012 | Marantz

Marantz betreedt met haar Consolette nu ook de iPod-dockmarkt. Opvallen doet de Consolette met haar design en prestaties.

We kwamen ‘m al tegen in München en bij de European Conference van de importeur, in Valencia afgelopen juni: de Marantz Consolette. Tijd om ‘m eens uit te lichten, in de aanloop naar een uitgebreide review.

Wat doe je als je als gerenommeerd audiofabrikant wil verschijnen aan het toch al behoorlijke drukke front van iPod docking stations? En je niet wil laten ondersneeuwen op dat terrein? Juist; je komt met een opvallende verschijning. En dat is precies wat de nieuwe Consolette van Marantz is: een iPod-dock met een onderscheidend ontwerp, met daarnaast inhoudelijk gezien een hele reeks interessante features.

Eerst maar even dat bijzondere uiterlijk. Over smaak valt natuurlijk te twisten: de een zal de Consolette als wonderschoon betitelen, een ander zal er niet van gecharmeerd raken. Nader beschouwd kun je wel opmerken dat deze dock van Marantz letterlijk beschouwd een samenvoeging van zeg maar een kleine versterker-unit is met een luidspreker eraan vast.

 

De Consolette zit barstensvol technologie en features. Hij beschikt over ingebouwde Wi-Fi en biedt zowel AirPlay als DLNA-ondersteuning voor andere apparaten. Verder is er eigen software voor internetradio. Mocht je met al dat ‘draadloos gedoe’ toch niet tevreden zijn, dan kun je altijd nog gebruik maken van het pop-out dockingsstation aan de voorkant, zeer slim verwerkt in het glanzend zwarte display. Geschikt voor iPhone, iPod en iPad. Aan de voorkant bevindt zich een trio van functietoetsen aan de linkerkant van het geborstelde metalen paneel (grijs of zwart). Daarnaast vind je de voor Marantz zo kenmerkende patrijspoort display en het gyroscoop stuurwiel. Het scherm is weliswaar vrij klein, maar maakt gebruik van een hoog contrast OLED-scherm.

 

De Consolette wordt aangedreven door twee 4 inch bass drivers en een paar BMR drivers, elk aan de buitenkant van de dock. Dit zou moeten zorgen voor een ‘ruimte vullend’ geluid. Wij zijn erg benieuwd hoe deze Marantz Consolette het er in de praktijk ten opzichte van zijn concurrenten afbrengt. De Consolette moet rond de duizend euro gaan kosten en daarmee begeeft-ie zich in de regionen van de Bang & Olufsons en de Geneva’s. Dat is volgens Marantz een bewuste keuze! De Consolette is begin september verkrijgbaar, voor onze geplande docking themamaand na de zomer gaan we ‘m zeker onder handen nemen. 

MERK

EDITORS' CHOICE