NIEUWSMarantz

Marantz introduceert SR6007 AV-receiver

Redactie HiFi.nl | 30 juli 2012 | Marantz

Marantz onthult een nieuwe av-receiver waarmee het bedrijf voortborduurt op haar home theatre reeks. “Als perfecte samensmelting van netwerkmogelijkheden en uitzonderlijke audiokwaliteit is de nieuwe Marantz SR6007 7.2-kanaals home theatre-receiver het ideale media centre,” vertelt Marantz. “Zelfs voor de wat grotere home theatres.”

De ronde display en het metalen frontpaneel geven deze nieuwkomer het uiterlijk dat sterk overeenkomt met dat van zijn grote broers. De gelijkenis gaat echter verder. Zo maakt de SR6007 gebruik van dezelfde DLNA-netwerkondersteuning voor audiostreaming, Android-integratie, internetradio en AirPlay vanaf iTunes of iDevices. Het systeem is bovendien uitgerust met Audyssey DSX-technologie voor een ruimtelijke weergave, een iPod compatible digitale USB-ingang en een Phono MM-ingang.

Daarnaast maakt de SR6007 gebruik van M-DAX-2 technologie, Marantz Dynamic Expander versie 2. Deze toevoeging optimaliseert de kwaliteit van mp3 bestanden van cd’s of de optionele Bluetooth receiver RX101.

Naast dit alles beschikt de receiver over 7x 110 w rms bij 8 ohm. “De hoogwaardige audioverwerkingstechniek zorgt voor een bioscoopervaring van wereldklasse,” vertelt Marantz. “Een ervaring die nog eens wordt versterkt door de Audyssey Dynamic Volume Control, een techniek die de ergerlijke volumeverschillen tussen tv-programma’s en reclamebloken ondervangt.”

De SR6007 is voorzien van zes HDMI-ingangen die garant staan voor 3D/4K video-ondersteuning en ARC van ARC compatibele tv-toestellen. Daarnaast is er nog de HDMI-ingang aan de voorkant en zijn er twee uitgangen aan de achterkant, die gelijktijdige uitvoer naar een tv en projector mogelijk maken. Voor video met een lagere resolutie is 4K video-upscaling mogelijk. Verdere optimalisatie en kalibratie kunnen worden uitgevoerd met behulp van Audyssey MultEQ, de Setup Assistant en grafische gebruikersinterface (GUI) met video-overlay.

“Marantz loopt altijd al voorop in het terugdringen van onnodig energieverbruik, en het standby-stroomverbruik van deze nieuwkomer op de markt is dan ook opnieuw gereduceerd,” sluit Marantz haar verhaal af. “Het systeem heeft zelfs een automatische uitschakelfunctie.”

De SR6007 is vanaf juli verkrijgbaar in zwart en zilver-goud en heeft de adviesverkoopprijs van 1099 euro. 

Kijk ook eens op onze Marantz Special Page

MERK

EDITORS' CHOICE