Artikelen van fotograaf Quintijn BultermanReview: Dan Clark AEON 2 Noire - Underdog of Next Big Name?

Gepubliceerd op 13 mei 2021
Auteur: Quintijn Bulterman
Dan Clark Aeon 2 NoireAls we de betekenis van Aeon opzoeken, komen we uit op ‘Onsterfelijk, Eeuwig of Leven’. Best een statement om aan je hoofdtelefoon mee te geven. We hebben de Dan Clark AEON 2 Noire liggen om te testen, een hoofdtelefoon uit het audiobrein van Dan Clark.
lees verder>>

Review Bowers & Wilkins PI7: een nieuw niveau in design

Gepubliceerd op 21 april 2021
Auteur: Quintijn Bulterman
2021-04-20 BenW PI7 in-earsIets meer dan een jaar geleden hadden we de PI4 van het Engelse Bowers & Wilkins in handen. Die stelde ons niet teleur. Maar dat stuk kabel in de nek vonden we toch jammer. Nu hebben we het nieuwste topmodel in handen, de B&W PI7. En als wij Bowers & Wilkins mogen geloven, stopt hier je zoektocht naar de beste draadloze in-ears.
lees verder>>

Review: Sendy Audio Aiva, head-fi met een premium design

Gepubliceerd op 5 april 2021
Auteur: Quintijn Bulterman
Review Sendy Audio AivaPersonal audio wordt steeds belangrijker. Headfi is in dat segment de absolute koploper, met steeds meer muziekliefhebbers die vinden dat goed geluid best iets mag kosten. Zeker als het gaat om het persoonlijke luistergenot. We horen het van de dealers en zien het terug in de marktcijfers. Dat schept op zijn beurt weer ruimte voor merken - zoals Sendy Audio, die ons de Aiva hoofdtelefoon toestuurde.
lees verder>>

Review: Kinera Nanna - high-end in-ear oorjuwelen

Gepubliceerd op 25 februari 2021
Auteur: Quintijn Bulterman
Kinera NannaWelkom in de wondere wereld van high end audio. Je kunt er terecht voor speakers van twee meter hoog, aangedreven door versterkers waarvan de volumeknop met bladgoud versierd is. De luisterruimte wordt ingespoten met vloeibare Quartz kristallen en de lp-hoezen zijn van Australisch krokodillenleer, want dan hebben ze minder last van negatieve ionen. Geen kosten bespaard om het maximale niveau te bereiken, dus. En wie het inderdaad zo gek wil maken, die kan ook in de markt voor in-ears zijn lol op. Met de Kinera Nanna, bijvoorbeeld!
lees verder>>

Review: ATC SCM11 - een symfonie in compact formaat

Gepubliceerd op 14 februari 2021
Auteur: Quintijn Bulterman
Review ATC SCM11De reis die een muziekliefhebber maakt qua apparatuur is een zoektocht, een avontuur en een belangrijk onderdeel van onze hobby. Vooral omdat je als muziekliefhebber en/of audiofiel blijft groeien en ontwikkelen, ook qua smaak. Er komt gegarandeerd weer een moment dat je een niveau omhoog wil qua kwaliteit. ATC kan je daarbij helpen, zo hebben we al meermaals ondervonden. Tijd voor een nieuw avontuur.
lees verder>>

Review: iFi Audio Neo iDSD - een sexy stukje design

Gepubliceerd op 31 januari 2021
Auteur: Quintijn Bulterman
iFi Audio Neo iDSDDe iFi Audio Neo iDSD is een DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker. De Neo iDSD kan horizontaal of verticaal geplaatst worden. Het OLED-display op de voorkant draait automatisch mee. Moderne bitrates alsmede MQA worden ondersteund. Oh, hij kan natuurlijk ook bluetooth-signaal ontvangen. En mogen we zeggen dat een audioapparaat er sexy uitziet? Dat mogen we zeker, als je de Neo iDSD bekijkt.
lees verder>>

Review: Sennheiser HD560

Gepubliceerd op 11 januari 2021
Auteur: Quintijn Bulterman
2020-09-24 Sennheiser HD560SSennheiser is een merk dat eigenlijk iedere audioliefhebber een keer gehad moet hebben. De fabrikant heeft een kennis en kunde die teruggaat naar de eerste helft van de vorige eeuw. Dat klinkt leuk en ver weg, maar laat wel zien dat Sennheiser een naam is die zeker en vast in de gevestigde orde thuishoort.
lees verder>>

Review Samsung Portable SSD T7: klein, robuust, snel en draagbaar

Gepubliceerd op 30 december 2020
Auteur: Quintijn Bulterman
2020-12-30 Samsung Portable SSD T7Nog niet zolang geleden, hebben we een test gedaan met de Samsung Portable SSD T5. Dat beviel eigenlijk beter dan verwacht. Een portable SSD is eigenlijk een Zwitsers zakmes voor de audio en video liefhebber, dat ook nog snijdt aan de kant voor de “knutselaar”. Is de Samsung Portable SSD T7 dan de ultieme must have? Dat gaan we onderzoeken.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE