REVIEWKlipsch

Review Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren Edition

SAMENVATTING

In een zee vol draadloze in-ear vissen probeert Klipsch op te vallen met de T5 II True Wireless Sport McLaren Edition. We vonden het een genot om mee te sporten en ook de audiokwaliteit is gericht op snelle weergave. Precies wat je wil tijdens fysieke inspanning. We vragen ons alleen af of het voldoende is om op te vallen tussen de rest. Met een stevig prijskaartje wordt dat al wat lastiger.

PLUSPUNTEN

  • Veel accessoires, eartips en hooks
  • Snelle audioweergave
  • Waterdichte case
  • Aangenaam tijdens het sporten

MINPUNTEN

  • Geen intelligente energiebesparing
  • Beide in-ears moeten aangezet worden
  • Houd de knop te lang ingedrukt en er volgt een reset
  • Te stevige prijs voor de huidige markt

We kennen Klipsch van prachtige speakers, maar de product line is gegroeid. Zo hebben we al een keer de True Wireless T5 van Klipsch mogen testen. De ontwikkelafdeling bij Klipsch zit niet stil en stuurde ons deze keer de T5 II True Wireless Sport McLaren Edition op. En ondanks dat we groot fan zijn van Max Verstappen, doen we helemaal niet moeilijk om een Mclaren Edition te reviewen. Uiteindelijk gaat het om het product, nietwaar?

Klipsch T5 II McLaren

De Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren Edition heeft een adviesprijs van 249 euro, maar een kleine zoektocht levert -gelukkig- al een optie van 199 euro op. Dan kan precies het kantelpunt zijn waarbij je een setje koopt of laat liggen. Maar daar zullen we later op terug komen. Want laten we eerst even de specificaties en de bijzondere aspecten van dit model aanhalen. Het zijn aspecten waarmee de Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren Edition zich onderscheidt van de rest.

Het komt niet vaak voor dat we zo een uitgebreid pakket aan accessoires en extra’s krijgen bij een set draadloze in-ears. Waarvan de eartips toch wel het hoogtepunt is. Deze worden als kleine delicatessen gepresenteerd. In elke mogelijk vorm. Het is niet mogelijk om geen passende fit te krijgen, want er is zelfs nog een memory foam eartip bijgeleverd. Ook de sportvorm kan eenvoudig worden aangepast, in verschillende formaten. Dat is het gedeelte wat aan de bovenkant uitsteekt, en komt voor een gedeelte in de oorschelp. Hierdoor blijft het tijdens het sporten goed zitten. Laten we dan maar meteen de koe bij de hoorns vatten. Of in dit geval de stier. Een sticker van Klipsch en McLaren mogen niet ontbreken. Maar de uithaal naar het Red Bull racing team is toch wel gewaagd. Wij kunnen de humor daar wel van inzien. Toch blijven we juichen voor Max.

Onder de figuurlijke motorkap

De specificaties zijn indrukwekkend. Om met de in-ears zelf te beginnen. Van binnen vinden we 5mm drivers, gecombineerd met een 3 micrometer hogeresolutiediafragma. Die is special ontwikkeld om het kenmerkende geluid van Klipsch te behalen, maar dan wel in zakformaat. De in-ears zouden met een volle lading ongeveer 8 uur mee moeten gaan. Met de case erbij, zou daar nog eens 24 uur bijkomen. Om de Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren Edition ook goed te kunnen gebruiken voor bellen, zitten er ook nog eens 4 microfoons in. Dat moet toch wel zorgen voor een goed en duidelijk gesprek? Misschien niet direct tegen je schoonmoeder vertellen. Dan kan je nog wegkomen met slechte verstaanbaarheid.

In de doos zit ook een draadloos oplaadstation. Het is een klein plateau waar de je case in zijn geheel op kan zetten. Op die manier wordt alles op geladen. En het mooiste is ook nog eens, het staat er netjes op je bureau.

Dan is er nog meer sport terug te vinden. Namelijk in de case. Zowel aan de binnen- als de buitenkant. De case is waterdicht en dat biedt mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld eens aan watersport. Als we de case openmaken, dan zien we ook de seal aan de binnenkant zitten. In de deksel zit iets onbekends. Dit element houdt de in-ears op zijn plek, maar heeft nog een andere belangrijke functie. De korrels absorberen vocht. Dus mocht er toch vocht of zweet aan de binnenkant van de case komen, wordt dit verholpen door dit element. Al met al is het een van de meest complete set draadloze in-ears die we ooit getest hebben.

Snelle naam, snel geluid?

Mag je bij het testen een verwachting hebben van een product? Wij zeggen: “Ja dat mag!”. Zeker als het producten zijn die zijn ontwikkeld of ontworpen voor een specifieke doeleinden.  Dat gaat ook op voor de Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren Edition. Je zal de in-ears voornamelijk gaan gebruiken voor sportactiviteiten. En bij sport hoort gepaste muziek. Het mag wat sneller zijn, wat meer up tempo en wat steviger klinken.

Van Nederlandse bodem luisteren we naar “Because You Move Me – Tinlicker, Helsoot”. Met zo een toepassende naam moet sporten wel goed komen. We starten met een rondje hardlopen van 5 kilometer. De muziek klinkt lekker en is goed aanwezig. Maar meer dan dat, er zit niet zo een overdreven bas in verwerkt. Dat maakt het langer luisteren een stuk prettiger. Het nummer komt groots over. Dat heeft te maken met het stereobeeld en hoe Klipsch dat neerzet. De muziek is niet alleen maar aan het begin van het oor te horen, maar ook daar buiten.

In het nummer is een ontspannen, bijna dromerige melodie te horen. Dat komt goed tot zijn recht. Als we op 2.5 kilometer rennen, is de motivatie ver te zoeken. Een wat stevigere beat zou niet verkeerd zijn. We zetten “Balearic Mornings – Hi-Lo” op. Een synergie tussen Oliver Heldens en Reinier Zonneveld. Ook van Nederlandse bodem. Het nummer zit vol met energie en snelheid. Iets wat we nu wel kunnen gebruiken. Wat tijdens het rennen opvalt is dat die snelheid in de muziek ook goed overkomt. Wij hebben het vermoeden dat dit komt door de 5mm drivers, gecombineerd met een 3 micrometer hogeresolutiediafragma. Dit is echt gericht om de snelheid in muziek te kunnen weergeven, zonder dat het ten koste gaat van de hoge en midden tonen.

Een grotere driver had gezorgd voor meer druk, wat inherent is aan bas. Maar door de juiste eartip te kiezen, is het niveau van laag meer dan voldoende. De laatste paar honderd meter worden rustig uitgelopen. Wederom met passende muziek van Nederlandse bodem. “Vanaf Nu – Maaike Ouboter” geeft ons wat lucht. Passend bij de cooling down. De stem van Maaike vinden we klinken als een fluwelen lentebries, die prachtig de emotie weet over te brengen. Dat is waar je de beperkingen van de Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren Edition wel kunt beginnen te horen. De emotie die in haar stem zit, komt niet over zoals we dat graag zouden beleven. Maar mag je dat de Klipsch echt kwalijk nemen?

Eindoordeel

De Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren Edition hebben we uitgebreid getest, met name gericht op het sport gebied. Toch is het stukje functionaliteit ook van groot belang. Zo moet je de in-ear aan zetten met een mechanische druktoets. Je voelt hierbij echt een klik. Maar 1 stuks aanzetten is niet voldoende. Beide moeten aan. En hou je de knop net 3 seconden te lang ingedrukt, dan resetten de in-ears zichzelf. Dat is ons frustrerend vaak overkomen. Voordat je van een volle accu naar nog maar medium niveau gaat, ben je aardig wat uren verder. Maar van medium naar laag, dat kan heel rap gaan. Gelukkig is er dan wel een dame die zegt dan je batterijniveau laag is. Maar van laag naar leeg, is minder dan 3 minuten. Dat is wel weer snel, dus be prepared.

De Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren Edition heeft moeite met automatisch uitschakelen. Wat resulteert in batterijverlies en onaangename verrassingen. Tijdens het sporten bleven de in-ears zitten alsof ze waren vastgelijmd. Het maakte het sporten een stuk aangenamer. Ook de hoeveelheid eartips en de rubber haak voor in de oorschelp zorgen voor een perfecte fit. En al dat zweet aan de in-ears wordt in de case netjes verwerkt.

De audioweergave is spot-on voor de doeleinden. Maar met een prijs van 200 euro (ongeveer) zijn er meerdere sport in-ears. Denk maar eens aan JBL. Dat maakt het voor de Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren Edition lastig om op te vallen. Helemaal als je voor team Red Bull bent. Een prijs van 149 euro zou beter passen en een sterkere positie opleveren in de markt.

Conclusie

In een zee vol draadloze in-ear vissen probeert Klipsch op te vallen met de T5 II True Wireless Sport McLaren Edition. We vonden het een genot om mee te sporten en ook de audiokwaliteit is gericht op snelle weergave. Precies wat je wil tijdens fysieke inspanning. We vragen ons alleen af of het voldoende is om op te vallen tussen de rest. Met een stevig prijskaartje wordt dat al wat lastiger.

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren Edition
Adviesprijs 249 euro | www.klipsch.com
Beoordeling 3.5 / 5

MERK

EDITORS' CHOICE