Artikelen van Werner EroReview Aurender N30SA dual-chassis muziekserver

Gepubliceerd op 26 juli 2023
Auteur: Werner Ero
Review Aurender N30 SA _6In een tijdspanne dat de cd nog het leidende digitale medium vormde en streamers zeker in het high-end segment nog amper bestonden, sloeg de introductie van de S10 in 2010 in als de spreekwoordelijke bom. Een indruk die nog verder werd versterkt door een typerende, bijna over de gehele breedte aangebracht OLED display en het in die dagen vernieuwende gebruik van solid state techniek voor het buffergeheugen. Inmiddels is het 2023 en mag de nieuwe top-Aurender, de N30SA, bewijzen dat de tijd niet stil heeft gestaan.
lees verder>>

HiVisit Bowers & Wilkins CI800 Diamond cinema bij MoreSenz: The sky is the limit

Gepubliceerd op 5 juni 2023
Auteur: Werner Ero
HiVisit MoreSenz en Bowers & Wilkins_4Ondanks dat ik een fervent stereoliefhebber ben, komt het de laatste tijd steeds vaker voor dat ik ook voor het reviewen van homecinemaproducten word gevraagd. En waarom ook niet, want net als bij stereo bestaan er ook bij meerkanaalsweergave verschillende kwaliteitsniveaus en worden er bovendien zelfs meer zintuigen aangesproken. Voor dit verhaal ga ik op bezoek bij één van Nederlands meest vooraanstaande domoticaspecialisten: MoreSenz in Nijkerk.
lees verder>>

Review Boenicke W5 SE+: is dit 's werelds beste mini?

Gepubliceerd op 27 mei 2023
Auteur: Werner Ero
Boenicke W5 SE_12Boenicke was tot voor kort ook voor mij een onbekende. Ondanks het feit dat ik als audiorecensent toch met behoorlijk wat merken in aanraking kom. Waar dat aan ligt? De fabrikant is al sinds 1999 actief, maar als ik op de overigens mooie en informatieve website kijk, zie ik dat er in Belgi√ę maar vier dealers zijn en in Nederland slechts drie. Dat is op zich wel een reden, maar nog niet het hele verhaal.
lees verder>>

HiVisit Oktoberfest Revisited bij importeur Music2: intens muziek genieten

Gepubliceerd op 5 april 2023
Auteur: Werner Ero
Oktoberfest Music2_7Goede wijn moet rijpen en in dat kader moet u ook dit vertraagde verslag van een geweldig en vooral heerlijk onorthodox muziekevenement zien. Een show die zoals vaker bij importeur Music2 in het moderne en grote bedrijfspand aan de Dwarskulk 1 in Hoek van Holland werd gehouden. Deze importeur heeft onder bezielende leiding van eigenaar Marco de Wilde al vanaf 2007 een onuitwisbare stempel op de analoge Nederlandse audioscene gedrukt. Een rotsvaste koers die uiteindelijk heeft geleid tot een bijzonder en onderscheidend merkenpakket.
lees verder>>

HiVisit: Modus Audio introductie bij PUUR hifidelity

Gepubliceerd op 13 februari 2023
Auteur: Werner Ero
Modus bij PUUR_12Audiodetaillist PUUR hifidelity heeft nog niet zo lang geleden zijn bakens verzet. Niet alleen is het oude pand van binnenhuisarchitect Piet Boon in Oostzaan verruild voor een toegankelijkere locatie in het centraler gelegen Zeist, maar ook hebben Robert Brijde en Daan Vreeswijk zich buiten hun bestaande activiteiten nog meer toegelegd op hun vroegere roots: de liefde voor mooie en bijzondere hifiproducten. Tijdens de hier beschreven introductieshow val ik met mijn neus in de boter: de hoofdrol is voor de voor velen nog onbekende Nederlandse high-end audiofabrikant Modus Audio.
lees verder>>

Laatste Rhapsody eindejaarsshow in Hilversum op 30 en 31 december

Gepubliceerd op 23 december 2022
Auteur: Werner Ero
Rhapsody eindejaarrshow 202230 en 31 december aanstaande volgt misschien wel de meest memorabele audioshow van 2022. Hoewel de gepresenteerde producten zoals gebruikelijk bij deze high-end hifi winkel aan het einde van ieder jaar wederom bijzonder, exclusief en meer dan luisterwaardig zullen zijn, doel ik dan vooral op onderstaande de koptekst van dit artikel. Want de Rhapsody audiowinkel die al sinds 1988 in het prachtige monumentale pand aan de Borneolaan 25 in Hilversum is gevestigd, gaat stoppen op deze locatie.
lees verder>>

Review Marten Parker Duo: high-end grootsheid in boekenplankformaat

Gepubliceerd op 2 november 2022
Auteur: Werner Ero
Marten Parker Duo _3Het prijsgamma van het Zweedse topmerk Marten heeft door de jaren heen inmiddels stratosferische waarden bereikt, maar voor deze test heb ik heel bewust voor een model uit de relatief betaalbare Parker serie gekozen. Want ook met deze Parker Duo blijken zoete high-end dromen opmerkelijk goed bewaarheid te kunnen worden...
lees verder>>

Review Trafomatic Audio Rhapsody PSE 300B ge√Įntegreerde buizenversterker: klassieke deugden in modern jasje

Gepubliceerd op 5 oktober 2022
Auteur: Werner Ero
Trafomatic Rhapsody_3Eén van de nieuwe sterren in het nog immer warm opgloeiende firmament van buizenversterkers wordt sinds begin dit jaar ingenomen door de Trafomatic Audio Rhapsody PSE 300B. Een hele mond vol voor een versterker die onder het stoere en zelfs flamboyante uiterlijk, oude deugden met nieuwe technologie combineert. Eerder dit jaar kon het publiek in de gelijknamige Rhapsody villa aan de Borneolaan in Hilversum kennismaken met deze oogverblindende in 'Sunset Orange' metallic lak uitgevoerde beauty.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE