Artikelen van Ruud JonkerMBL's 101 X-treme: An Omni-directional thrill ride

Gepubliceerd op 24 februari 2021
Auteur: Ruud Jonker
MBL bij RhapsodyWhile society remains in the grip of the pandemic, HIFI.NL offers distributors and dealers some help in the form of our Hi-Visits. A formula that ensures that audio companies do not disappear from the sight of music lovers, given the fact that a physical visit to shops is a bit more difficult nowadays. For our latest edition, we're heading towards Hilversum, where the Netherlands most favorite high end outlet once again challenges the imagination of music lovers. The nefarious scheme this time was to demonstrate MBL's 101 X-treme Omni directional loudspeaker and to write a report on the build-up of this system.
lees verder>>

Hi-Visit Rhapsody: rondstralende belevingen

Gepubliceerd op 2 februari 2021
Auteur: Ruud Jonker
MBL bij RhapsodyTerwijl de samenleving in de greep van het virus blijft, biedt HIFI.NL importeurs en dealers enige hulp in de vorm van de Hi-Visits. Een formule die ervoor zorgt dat audiobedrijven niet uit het vizier van de muziekliefhebbers verdwijnen, binnen het gegeven dat een fysiek bezoek aan winkels even wat moeilijker is. Voor deze editie wordt koers gezet naar Hilversum. alwaar Nederland’s meest spraakmakende high-end outlet het bevattingsvermogen van muziekliefhebbers wederom op de proef stelt.
lees verder>>

Review: Mutec MC3 USB en REF10

Gepubliceerd op 30 januari 2021
Auteur: Ruud Jonker
Mutec MC3Het gebruik van puur professionele apparatuur binnen hifi-systemen is niet onbekend. Daarom is de digitale apparatuur in de luisterruimte voorzien van de Mutec MC3+ USB en de REF10. Het gebruik van een externe klok in combinatie met hifi-apparatuur is bij consumenten relatief onbekend, vaak niet mogelijk en soms ingewikkeld. Het kan het digitale geluid aanzienlijk verbeteren. Dit verhaal is dus voor doorbijters, die diep door de materie willen lezen en de grenzen van digitaal geluid willen verleggen.
lees verder>>

Hi-Visit STS: grammofoonplaat, cd, tape en vinyl

Gepubliceerd op 4 januari 2021
Auteur: Ruud Jonker
Hi-Visit STSSTS bestaat 40 jaar. Een jubileum dat slechts op een bescheiden manier gevierd kan worden. De High End in Munchen had bijvoorbeeld een van de highlights moeten worden, maar die show werd uiteraard gecanceld. STS is vooral bekend in de wereld van de opnametechniek. De resultaten worden verkocht in de vorm van grammofoonplaten, cd’s en tapes. Allemaal interessant natuurlijk, en aanleiding voor deze Hi-Visit.
lees verder>>

Review Tiglon TPL-2000A: Power Cable Innovation

Gepubliceerd op 22 december 2020
Auteur: Ruud Jonker
2020-11-27 Tiglon CablesTiglon is een in Nederland redelijk onbekend Japans high-end bedrijf dat luidsprekerstands, vibratiedempers en audiokabels bouwt. Het merk introduceerde een nieuwe technologie om kabels te voorzien van een effectieve bescherming tegen EMI. Als een totale verrassing werd een netkabel uit het assortiment van deze fabrikant rechtstreeks vanuit Japan naar de luisterruimte gezonden. Japan is het audioland pur sang. Een belangrijke reden om dit soort gespecialiseerde producten serieus te nemen.
lees verder>>

Review: Van Medevoort vM ED 7.2 - Zeer goed & betrouwbaar

Gepubliceerd op 18 december 2020
Auteur: Ruud Jonker
Review: Van Medevoort vM ED 7.2Van Medevoort ontwerpt en bouwt apparatuur van een bovengemiddeld kwaliteitsniveau. Degelijke spullen die heel lang meegaan en die, spreekwoordelijk, tot in lengte van dagen repareerbaar zijn. De duurzaamheidsstroming. Het bedrijf heeft dan ook een trouwe schare aanhangers. De vM ED 7.2 is de nieuwe elektrostatische luidspreker. Tijd om daar eens naar te luisteren.
lees verder>>

Achtergrond: de werking van power cables

Gepubliceerd op 13 december 2020
Auteur: Ruud Jonker
2020-11-27 Tiglon CablesHet onderstaande artikel belicht de werking van power cables en waarom we menen verschillen waar te nemen. Zie het artikel vooral als een niet volledige en erg beknopte samenvatting van de uitgebreide kennis die aanwezig is over zulke kabels. De bedoeling is om consumenten aan het denken te zetten over hoe power cables werken.
lees verder>>

Hi-Visit Very Fine Solutions: Thrax Audio

Gepubliceerd op 4 december 2020
Auteur: Ruud Jonker
Hi-Visit Very Fine SolutionsTerwijl de samenleving in de greep van het virus is, biedt Hifi.nl de importeurs en dealers enige hulp in de vorm van de Hi-Visits. Een formule die ervoor zorgt dat audiobedrijven niet uit het vizier van de muziekliefhebbers verdwijnen, binnen het gegeven dat een fysiek bezoek aan winkels even wat moeilijker is. Voor deze editie gaat de reis over de grens. Net buiten de Antwerpse ring, in de buurt van deSingel (onder andere met het Koninklijk Conservatorium en het bouwcentrum), resideert Very Fine Solutions.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE