Artikelen van fotograaf Sinan KökbugurCanton GLE 496.2 AR: drieweg vloerstaander en tweeweg Atmos luidspreker

Gepubliceerd op 21 december 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-12-21 Canton-GLE-496 ARHet Duitse audiobedrijf Canton heeft de GLE 496.2 AR aangekondigd, een vloerstaande drieweg luidspreker die ook een tweeweg Atmos luidspreker aan boord heeft. Het nieuwe model behelst dus feitelijk twee luidsprekers in één behuizing. Aan de achterkant heeft iedere luidspreker zijn eigen aansluiting. De koper kan kiezen uit een zwarte of witte uitvoering.
lees verder>>

Metaxas & Sins Papillon: prijzige spoelenrecorder voor studiogebruik

Gepubliceerd op 9 juli 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-07-09 MetaxasAndSins Papillon ReelToReelMetaxas & Sins heeft een nieuwe spoelenrecorder aangekondigd, genaamd Papillon. De nieuwe Papillon komt uit in een zeer gelimiteerde oplage van slechts tien stuks en wordt gebouwd volgens de wensen en specificaties van de klant. We weten nog niet wanneer de fraai uitziende machine daadwerkelijk op de markt zal komen maar de beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers.
lees verder>>

Genuin Audio Ava: drieweg actieve monitorluidspreker met DSP

Gepubliceerd op 7 mei 2019
Auteur: Sinan Kökbugur
2019-05-07 Genuin Audio AvaHet in Duitsland gevestigde Genuin Audio heeft de Ava aangekondigd, een actieve monitorluidspreker met DSP die op de komende High End audiobeurs in München aan het publiek zal worden getoond. De nieuwe Ava heeft analoge en digitale aansluitingen. DSP zorgt voor een tijd- en fasecorrecte weergave. De Ava is verkrijgbaar vanaf het derde kwartaal van 2019.
lees verder>>

Sonos implementeert AirPlay 2 op aantal Sonos-luidsprekers

Gepubliceerd op 12 juli 2018
Auteur: Sinan Kökbugur
2018-07-12 Sonos_AirPlay2_02 (750x450)Het Amerikaanse Sonos heeft nieuwe software voor zijn eco-systeem uitgebracht. AirPlay 2 is vanaf nu beschikbaar voor Sonos. Dat betekent dat het geluid van iOS-apparaten direct te streamen is naar een aantal Sonos-speakers, waaronder de nieuwe Sonos Beam, de Sonos One, de Playbase en de tweede generatie Play:5-speakers. De gebruiker kan ook Siri aanspreken, maar alleen voor muziek die afkomstig is van Apple Music.
lees verder>>

Onkyo lanceert twee nieuwe stereo-receivers

Gepubliceerd op 30 augustus 2017
Auteur: Sinan Kökbugur
2017-08-30 OnkyoTX-8250 Front Black (750x450)Het Japanse Onkyo heeft twee nieuwe stereo-receivers gelanceerd die in september op de markt zullen komen. De TX-8250 is de zwaarste van de twee en is voorzien van een netwerkaansluiting. De TX-8220 is wat lichter uitgevoerd en heeft geen netwerkfunctionaliteit, maar wel bluetooth, net als zijn grotere broer. De nieuwe receivers hebben volgens Onkyo een goede prijs/kwaliteit-verhouding en zijn bedoeld voor liefhebbers van muziek, film of games.
lees verder>>

Met de JCAT Net Card Femto wordt een pc een audiofiele muziekspeler

Gepubliceerd op 28 juni 2017
Auteur: Sinan Kökbugur
2017-06-28 JCAT Net Card Femto (750x450)Het Poolse bedrijf JPLAY heeft de oplossing gepresenteerd om jitter en ander vormen van signaalvervuiling die over een netwerkverbinding een computer zouden kunnen binnendringen onschadelijk te maken. De JCAT Net Card Femto is volgens JPLAY de eerste netwerkkaart die speciaal is ontwikkeld voor een goede muziekweergave. Plaatsing in een computer zou volgens JPLAY een significante verbetering van de geluidskwaliteit moeten opleveren. Komende maand zal de nieuwe netwerkkaart uitgeleverd gaan worden.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE