NIEUWSCanton

Canton GLE 496.2 AR: drieweg vloerstaander en tweeweg Atmos luidspreker

Het Duitse audiobedrijf Canton heeft de GLE 496.2 AR aangekondigd, een vloerstaande drieweg luidspreker die ook een tweeweg Atmos luidspreker aan boord heeft. Het nieuwe model behelst dus feitelijk twee luidsprekers in één behuizing. Aan de achterkant heeft iedere luidspreker zijn eigen aansluiting. De koper kan kiezen uit een zwarte of witte uitvoering.

Canton GLE 496.2 AR: twee luidsprekers in één behuizing

Er is tegenwoordig een ruime keuze aan Atmos luidsprekers, maar dit zijn doorgaans losse modellen die op een vloerstaander gezet kunnen worden. Het Duitse Canton heeft de GLE 496.2 AR aangekondigd. Deze nieuwe vloerstaander heeft een Atmos luidspreker geïntegreerd in de kast gekregen. Zowel de drieweg frontluidspreker als de tweeweg Atmos luidspreker hebben ieder een eigen aansluiting en cross-overfilter en worden onafhankelijk van elkaar aangestuurd.

Volgens Canton heeft de frontluidspreker een frequentiebereik van 20 Hz tot 40 kHz. De Atmos luidspreker bestrijkt 50 Hz tot 30 kHz. De conussen van de woofers en middentoner zijn gemaakt van aluminium. De conus van de tweeter van de frontluidspreker is gemaakt van een mengsel van aluminium en magnesium. De tweeter van de Atmos luidspreker heeft een meer traditionele stoffen dome.

Canton GLE 496. 2 AR: prijs en leveringsinformatie

We weten niet vanaf wanneer de levering van de nieuwe luidspreker gaat beginnen. Op de website van Canton staat een adviesprijs van 849 euro per stuk.


EDITORS' CHOICE