NIEUWS

Metaxas & Sins Papillon: prijzige spoelenrecorder voor studiogebruik

Metaxas & Sins heeft een nieuwe spoelenrecorder aangekondigd, genaamd Papillon. De nieuwe Papillon komt uit in een zeer gelimiteerde oplage van slechts tien stuks en wordt gebouwd volgens de wensen en specificaties van de klant. We weten nog niet wanneer de fraai uitziende machine daadwerkelijk op de markt zal komen maar de beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers.

Metaxas & Sins Papillon: analoog op het hoogste niveau?

Audiokunstenaar Kostas Metaxas heeft de zeer gelimiteerde 'Papillon' Studio Reel to Reel-tapemachine aangekondigd. De nieuwe machine is volledig op maat gemaakt en kan worden aangepast aan de behoeften van de klant. De klant kan kiezen voor alleen afspelen maar indien gewenst kan de machine ook voorzien worden van een opnamefunctie. De klant kan ook kiezen voor verschillende tapebreedtes. Metaxas kan tapekoppen plaatsen in de maten ¼, ½ of 1 inch. Metaxas wil kennelijk iets exclusiefs en bijzonders op de markt brengen want er zullen maar tien exemplaren van de Papillon worden gebouwd. De prijs is afhankelijk van de individuele specificatie.

De Papillon is feitelijk de studioversie van de Metaxas R2R en hij kan spoelen tot een diameter van 15 inch verwerken, in tegenstelling tot de meer gangbare diameters van 10 inch. Verder is de Papillon voorzien van vijf keer krachtigere en grotere Maxon-motoren met voldoende koppel om grotere spoelen en bredere tape te verwerken. Het hele tape pad is zo ontworpen dat het vrij gemakkelijk kan worden gewijzigd voor verwerking van verschillende breedtes (1/4 tot 1 inch).

Metaxas & Sins Papillon: zwaar en duur

De Papillon weegt 80 kilogram en heeft straks een speciale stand waar Metaxas momenteel aan werkt. Het subchassis bevat alle elektronica zodat de Papillon kan worden aangeboden als loopwerk of als volledig functionele driekoppige machine. Er is meer ruimte op het koppenframe om indien nodig meer koppen te kunnen plaatsen, bijvoorbeeld voor mastering of vinyl snijden.

De machine is fraai om te zien en er is duidelijk tijd een aandacht besteed aan het uiterlijk, net zoals dat gebruikelijk is bij mooie horloges of sieraden.

Metaxas & Sins Papillon: prijs en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de Papillon daadwerkelijk kan worden geleverd en volgens Metaxas zullen er maar tien van gebouwd worden. De prijs varieert van 45.000 euro voor de alleen-loopwerk versie om 1/4 inch tape af te spelen  tot 75.000 euro voor de 1 inch versie voorzien van drie koppen die kan afspelen en opnemen.


EDITORS' CHOICE