Steinway Lyngdorf kondigt Steinway & Sons Marine luidspreker aan

Audiobedrijf Steinway Lyngdorf heeft zijn eerste buitenluidspreker onthuld. De Marine mikt op de bezitters van luxejachten. De nieuwe buitenluidspreker zou het ook goed moeten doen aan de rand van grote privé-zwembaden. We weten niet voor welk bedrag de Marine van eigenaar zal wisselen. Waarschijnlijk zal de nieuwe luidspreker aan het einde van het tweede kwartaal op de markt komen.

Steinway & Sons Marine: hoogwaardige luidspreker voor buiten

Het persbericht van Steinway Lyngdorf stelt dat de “de Steinway & Sons Marine Speaker is ontworpen als een full-range high-end audio-luidspreker om moeiteloos een jacht of zwembad buitenruimte te vullen met het beste geluid in zijn klasse”. Daarmee hebben we ook meteen een idee over de doelgroep. Prijzen en andere details moeten nog bekend worden gemaakt, maar de fabrikant belooft met de Marine het hoogste niveau van geluidskwaliteit te bieden in de open lucht.

De Marine is voorzien van twee acht inch inch woofers en twee extra passieve tien inch woofers aan de achterkant, voor een naar eigen zeggen diepe en dynamische bas die is afgestemd op de meer open ruimtes van buitenomgevingen. Verder is er een 6,5-inch midrange-driver en de kenmerkende Air Motion-transformatietweeter van het bedrijf voor heldere en gedetailleerde hoge frequenties. Natuurlijk is de luidspreker ontworpen om naadloos op te gaan in een breder Steinway & Sons-systeem, met zijn reeks versterkers en geluidsprocessors klaar om op verschillende manieren te worden gecombineerd voor een geweldige geluidsprestatie in elke omgeving.

De aluminium behuizing met een witte lakafwerking en gouden rand is kenmerkend voor het Steinway & Sons designethos. Natuurlijk heeft de Marine ook een IP65-classificatie voor bescherming tegen zout water, spatwater en andere weersomstandigheden buitenshuis. Dat is wel zo fijn als je lekker aan het cruisen bent. Of als je tieners bommetje spelen in het zwembad.

Anker Haldan, CCO bij Steinway Lyngdorf, zegt het volgende over de Marine: “het jachtsegment is al jaren belangrijk voor ons en we hebben talloze voorbeelden van fascinerende installaties voor binnenruimtes op een luxe jacht. Nu, met de IP65 geclassificeerde Steinway & Sons Marine Speaker, zijn we in staat om het ultieme geluid te bieden voor ook de buitenruimtes van een jacht. Als buitenluidspreker zal de Marine Speaker bovendien de perfecte aanvulling zijn op tuin- en zwembadgebieden van residentiële Steinway Lyngdorf-systeemtoepassingen.”

Prijzen en leveringsinformatie moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE