NIEUWSMission

Mission LX Connect: compact en draadloos alles-in-één hifisysteem

Het Britse luidsprekermerk Mission heeft de LX Connect aangekondigd. De LX Connect bestaat uit een compacte hub met een OLED-scherm, plus een paar actieve draadloze luidsprekers van 60 Watt op basis van Mission’s bestaande model LX-2 Mk II.

Mission LX Connect

Mission stelt dat de LX Connect Hub op intelligente wijze linker- en rechteraudiosignalen naar de juiste luidspreker verzendt via ongecomprimeerde, 5,8 GHz draadloze audiosignaaloverdracht. Er lopen geen kabels tussen de speakers en de hub en de speakers hoeven niet met elkaar verbonden te worden. Er moeten wel stroomkabels worden aangesloten. Het LX Connect systeem is niet bedoeld voor mobiel gebruik.

Anders nog iets nodig? Op papier ziet het er allemaal veelbelovend uit. De analoge, optische en coaxiale digitale ingangen van de centrale hub worden vergezeld door een speciale HDMI ARC-verbinding voor tv's, films en games. Dan is er ook nog Bluetooth aptX voor het streamen van hi-res audio van mobiele apparaten. Verbinding met een netwerk is niet mogelijk.

De installatie van de centrale hub is volgens Mission een fluitje van een cent dankzij het grote OLED-scherm en aanraakgevoelige bedieningselementen. Mission zegt dat de hub ook Roon-Tested is, dus de LX Connect zou gemakkelijk in elk Roon-systeem moeten passen en werken via USB, HDMI, AirPlay, Sonos en Google Cast.

De twee actieve luidsprekers van het LX Connect systeem kunnen tot twintig meter van de hub worden geplaatst. De meeste woonkamers zijn een stuk kleiner. De hub zendt hi-res audio tot 32-bit/192 kHz naar de luidsprekers, die voorzien zijn van Mission's DiaDrive bas/midrange drive unit voor verbeterde efficiëntie en respons.

Ten slotte. de hub heeft een door zusterbedrijf Audiolab ontworpen DA-converter aan boord en kan dus fungeren als een hoogwaardige DA-converter voor aansturing van een hoofdtelefoon.

Mission LX Connect: prijs en leveringsinformatie

Het Mission LX Connect draadloze luidsprekersysteem is vanaf oktober verkrijgbaar. De luidsprekers zijn verkrijgbaar in 'Lux Black' en 'Lux White', evenals een klassieke 'Walnut Pearl'-afwerking. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE