Artikelen van fotograaf Patrick van den BerghHoe werkt: Digitale televisie

Gepubliceerd op 30 oktober 2008
Auteur: Patrick van den Bergh
Digitale televisieIn vrijwel elke LCD of plasma televisietoestel recensie op HiFi.nl komt het wel ter sprake: Digitale Televisie. Onmisbaar met de huidige generatie platte schermen, maar waarom eigenlijk? Met het volgende artikel wil ik wat achtergrondinformatie geven over Digital Video Broadcasting (DVB), de voordelen en eventuele nadelen, het huidige aanbod en mogelijk toekomstige ontwikkelingen.
lees verder>>

Panasonic TH-42PZ85 full HD Plasma

Gepubliceerd op 21 augustus 2008
Auteur: Patrick van den Bergh
Panasonic TH-42PZ85Het lijkt misschien vreemd maar bij het recenseren van een plasmascherm van Panasonic schiet haast altijd de slagzin van een concurrerende, welbekende elektronicagigant door mijn gedachte. Gebruiksvriendelijke toestellen die voor het gros van de consumenten een prima beeldkwaliteit weten neer te zetten zonder daarvoor direct allerlei ‘videofiele’ poespas te hoeven uithalen. Ik geef hier al haast de conclusie van deze recensie weg maar de wat meer eisende kijker doet er toch goed aan even verder te lezen.
lees verder>>

Aansluiten van een plat televisiescherm

Gepubliceerd op 17 juli 2008
Auteur: Patrick van den Bergh
Aansluiten digitaal schermNa de aanschaf van een modern, plat scherm rijst onmiddellijk de vraag hoe een dergelijk toestel nu eigenlijk het beste aangesloten kan worden. Was er vroeger enkel sprake van een antenne, scart en misschien nog een S-video of composiet video aansluiting, tegenwoordig is de keuze uitgebreid met termen zoals HDMI, component en bijvoorbeeld D-sub aansluitingen. Maar welke aansluiting waarborgt nu eigenlijk de beste beeldkwaliteit?
lees verder>>

Boston Acoustics TVee Model Two

Gepubliceerd op 5 juni 2008
Auteur: Patrick van den Bergh
Boston Acoustics TVee 2Hoewel relatief nieuw op de Nederlandse markt speelt het merk Boston Acoustics toch alweer wat jaartjes mee. Opgericht in 1979 in de Verenigde Staten heeft deze audiofabrikant zich stilaan weten te profileren tot een bedrijf dat niet zomaar de geijkte paden bewandelt.
lees verder>>

Sunfire CRM 2 luidsprekers

Gepubliceerd op 27 december 2007
Auteur: Patrick van den Bergh
Sunfire CRM2Klein is een nogal ruim begrip, maar iedereen die een wat meer volwassen luidspreker gewend is, zal de Sunfire CRM-2 uit de XT-serie zeker onder de noemer “kleine luidspreker” scharen.
lees verder>>

HDMI 1.3 noodzakelijk?

Gepubliceerd op 15 november 2007
Auteur: Patrick van den Bergh
HDMI 1.3Met de standaardisering van de HDMI 1.3 interface draaien marketingafdelingen weer overuren om de selling points van HDMI 1.3 om te zetten naar een verhoogde sales profit.
lees verder>>

Sony KDL-40X2000

Gepubliceerd op 11 oktober 2007
Auteur: Patrick van den Bergh
Sony KDL-40X2000 (c) XingoWie tegenwoordig een elektronicawinkel binnen stapt, wordt al snel overspoeld met allerlei LCD en plasma schermen. Plasmafabrikanten en eigenaren zullen u vertellen dat plasma het beste is ...
lees verder>>

Sony PlayStation3

Gepubliceerd op 30 augustus 2007
Auteur: Patrick van den Bergh
PS3 (c) XingoEen game console besproken op HiFi.nl? Menig audiofiel zal misschien vreemd opkijken bij deze constatering, maar Sony’s derde generatie Playstation is meer dan enkel een game console.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE