Artikelen van fotograaf Eric de BoerReview: Pro-Ject The Classic-platenspeler

Gepubliceerd op 23 juli 2017
Auteur: Eric de Boer
pro-ject-the-classic-foto.jpgDe hausse in de platenspelermarkt is nog lang niet voorbij en daar plukt onder andere fabrikant Pro-Ject, met veel populair gestileerde draaitafels, al jaren de vruchten van. Met The Classic slaat het merk een andere analoge weg in, want deze vorig jaar geïntroduceerde speler doet qua ontwerp denken aan een vroeger tijdperk. Een bewuste keuze van het Oostenrijks-Tsjechische bedrijf, dat hiermee een optische wens van veel consumenten vervult. 
lees verder>>

Recensie Transrotor Rondino Bianco

Gepubliceerd op 17 oktober 2014
Auteur: Eric de Boer
Transrotor Rondino BiancoJochen Räke’s Transrotor weet al ruim vier decennia lang analoogliefhebbers over de hele wereld te plezieren met fraaie, goed doordachte draaitafels. Op geheel eigen wijze tackelt het merk mogelijke technische problemen om een nog betere klank uit het zwarte goud tevoorschijn te kunnen toveren. Hoe slim die oplossingen zijn, blijkt uit het lijdend voorwerp van deze recensie; de Transrotor Rondino draaitafel die ik geruime tijd te logeren heb gehad. Welkom in een oase van rust.
lees verder>>

Shootout Denon DHT-T100 en Canton DM50 Soundbase

Gepubliceerd op 21 mei 2014
Auteur: Eric de Boer
Canton DenonVrijwel geen enkel apparaat heeft binnen afzienbare tijd zoveel aanhang gekregen als de platte televisie. Maar omdat TV's steeds platter worden, wordt ook het geluid steeds platter. Al jaren spelen fabrikanten van hifi daarop in met home cinema-systemen en later ook de soundbars. Maar wat moet deTV-kijker die geen ruimte heeft voor een dergelijk systeem? Een TV speakerbase biedt uitkomst.
lees verder>>

Recensie Magnat Quantum Edelstein, Magnat MA 1000, MCD 450 en Simply Audio bekabeling

Gepubliceerd op 9 april 2014
Auteur: Eric de Boer
Quantum, MagnatDe zoektocht naar goed klinkende apparatuur is er een die vaak wordt bepaald door de wensen van de zoeker. Maar naast het –niet onbelangrijke- budget en verlangens op het gebied van mogelijkheden en weergave is het ook het uiterlijk van componenten of speakers dat mede doorslaggevend kan zijn voor de aanschaf. Wie een complete set zoek met niet al te grote speakers, die er ook nog eens fraai uitzien, zou binnen het pakket van Magnat kunnen slagen. Importeur Havoned leverde mij een set Magnat Quantum Edelstein speakers, samen met een MCD 450 cd-speler en een luxe versterker van het merk: de hybride Magnat MA 1000.
lees verder>>

Showverslag Audio Show Studio Alkmaar 2014 - deel 2

Gepubliceerd op 11 februari 2014
Auteur: Eric de Boer
ASSA 2014Gisteren kon je op HiFi.nl al het eerste deel van ons showverslag van de Audio Show Studio Alkmaar lezen. Vandaag volgt deel twee. Want na de tweede etage was er nog een verdieping vol hifi, diensten en muziek te beleven op de ASSA. Dus terug langs de foyer, even kijken bij de stand van de collega’s van Music Emotion en dan naar boven, waar een goed gevulde centrale hal vol stond met apparatuur, accessoires, hoofdtelefoons en meer.
lees verder>>

Showverslag Audio Show Studio Alkmaar 2014 - deel 1

Gepubliceerd op 10 februari 2014
Auteur: Eric de Boer
ASSA 2014Het tweede weekend van februari toonde zich grillig. Harde wind, flinke regen en een overwegend grijze lucht zorgden voor een beeld dat eerder in de herfst past dan in de winter. Reden om het weekend lekker binnenshuis door te brengen. De net gestarte Olymische Winterspelen hielden ongetwijfeld nog meer mensen thuis. Studio Alkmaar bood echter een goed alternatief: de jaarlijkse Audio Show in het AZ-stadion te Alkmaar. Ik trotseerde de nukken van de weergoden en toog namens Hifi.nl naar Noord-Holland.
lees verder>>

Jamo S 626 HCS luidsprekerset

Gepubliceerd op 26 december 2013
Auteur: Eric de Boer
Jamo Studio SeriesJamo staat al sinds jaren bekend om haar meerkanaals en stereo luidsprekeroplossingen. De Deense luidsprekerfabrikant combineert in haar producten altijd techniek aan esthetica. Liefhebbers van geluid – stereo of home cinema – kunnen bij het merk dan ook terecht voor speakeroplossingen in elke prijsklasse. Het merk introduceerde in het najaar van 2013 een nieuwe home cinema luidsprekerset: de Jamo S 626 HCS.
lees verder>>

Havoned Huisshow – Primeurs Jamo, Scansonic, Tangent, Monster en vele anderen

Gepubliceerd op 6 november 2013
Auteur: Eric de Boer
Havoned Huisshow 2013Op een dag dat de herfst in Nederland zich van zijn meest grillige kant laat zien is het tijd voor warme actie. In het landelijke Putten was het niet alleen buiten windkracht tien, maar ook binnen de muren van importeur Havoned was het storm geblazen. Hoewel de meteorologen daar weinig van zullen merken, was de stormvloed aan nieuwe producten op het gebied van audio, video en handige plaatsingsoplossingen opmerkelijk. U leest het al, de Havoned Huisshow is weer van start gegaan.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE