ARTIKELJamo

Havoned Huisshow – Primeurs Jamo, Scansonic, Tangent, Monster en vele anderen

Eric de Boer | 06 november 2013 | Fotografie Eric de Boer | Jamo

Op een dag dat de herfst in Nederland zich van zijn meest grillige kant laat zien is het tijd voor warme actie. In het landelijke Putten was het niet alleen buiten windkracht tien, maar ook binnen de muren van importeur Havoned was het storm geblazen. Hoewel de meteorologen daar weinig van zullen merken, was de stormvloed aan nieuwe producten op het gebied van audio, video en handige plaatsingsoplossingen opmerkelijk. U leest het al, de Havoned Huisshow is weer van start gegaan.

De uitnodiging zelf beloofde al een vlammende ervaring. Het pand van Havoned was dit jaar in een flitsend jasje gestoken. Het thema was dan ook snelheid, wat werd vertaald in racen.

Overal lagen banden, er stond een heuse racebaan (op schaal) en zoals ik van de importeur gewend ben, was de aankleding en de verzorging prima voor elkaar. Havoned had voor de Huisshow twee extra partners aangetrokken. Quantis Electronics en Mconomy vulden het repertoire van de Gelderse firma prima aan met relevante producten.

Radio's, DAB+ en draadloze oplossingen
Bij binnenkomst van de Havoned showroom stonden 'oude bekenden'. De merken Tangent en Scansonic, die beide al jaren in het pakket van Havoned zitten, vormen nog steeds een aanmerkelijk deel van de elektronicaverkoop van de importeur. Dus de compacte radio's, de luxere minisystemen met cd-spelers of een dockingstation en de digitale radiosystemen zijn er in diverse uitvoeringen.

Omdat DAB vrij plots (en zonder veel aanwijzingen vooraf) uit de lucht is gehaald, is het DAB+ wat de klok slaat. Zowel Scansonic als Tangent spelen hier al enige tijd op in en liefhebbers van digitale radio kunnen hun hart ophalen bij het programma van Havoned. De Scansonic P 4000 (€ 185) is daar een fraai voorbeeld van, een compacte DAB+ radio met een fraai display, wekfunctie, een rubberen behuizing en de mogelijkheid voor de kleuren zwart, wit en rood.

Ook de DA 88 FM/DAB van hetzelfde merk spreekt aan met zijn retro vormgeving en de mogelijkheid voor een zwarte of een esdoorn behuizing. En dat voor nog geen 100 euro. Wat luxer van afwerking en geluidskwaliteit is de Scansonic DA 300 FM/DAB+ Bluetooth, die met zijn stereo luidsprekerbezetting en draadloze functie voor streaming audio net even wat meer gewicht in de schaal legt. Voor 175 euro verkrijgbaar in glanzend zwart of wit. Tangent heeft de fraaie Junior-serie nu ook uitgebreid met DAB+, dat voor een kleine meerprijs ten opzichte van het gewone model verkrijgbaar is (€ 159,95).

Terug van (even) weggeweest is de Scansonic A200 stereoversterker. Deze zeer compacte geïntegreerde krachtpatser levert 2 x 100 Watt vermogen, heeft een ingebouwde DAC en tal van digitale-en analoge aansluitingen. Voeg daar een USB-aansluiting, een geïntegreerd display en een eigenzinnig uiterlijk aan toe en je hebt een interessante versterker voor mensen die ook het uiterlijk erg belangrijk vinden. Leverbaar voor 299 euro, in zwart of wit.

Elders in de ruimte stonden twee opmerkelijk fraaie Bluetooth speakers van Tangent. De in typisch Deense stijl vormgegeven Tangent Classic P05 weergevers zijn behalve de draadloze verbinding voorzien van een USB-aansluiting met oplaadfunctie, een AUX-aansluiting en de meegeleverde afstandsbediening is voorzien van een bijpassend houten omhulsel en een standaard die ook als dock voor telefoon of tablet kan fungeren.

Voorts heeft deze fraaie Deense speaker een equalizer met vier presets. Intern zitten twee 5 inch woofers en twee 1 inch tweeters, die worden aangestuurd door een 80 Watt versterker. Een sterk staaltje design in walnoten of essen, voor € 599.

MERK

EDITORS' CHOICE