REVIEWJamo

Jamo S 626 HCS luidsprekerset

Eric de Boer | 26 december 2013 | Fotografie Eric de Boer | Jamo

Jamo staat al sinds jaren bekend om haar meerkanaals en stereo luidsprekeroplossingen. De Deense luidsprekerfabrikant combineert in haar producten altijd techniek aan esthetica. Liefhebbers van geluid – stereo of home cinema – kunnen bij het merk dan ook terecht voor speakeroplossingen in elke prijsklasse. Het merk introduceerde in het najaar van 2013 een nieuwe home cinema luidsprekerset: de Jamo S 626 HCS.

Aangezien de prijskaart wel heel erg schappelijk is en Jamo deze nieuwe telgen uit de Studio-serie van veel nieuwe technieken heeft voorzien, leek een recensie voor HiFi.nl me zeker op z'n plaats.

Want een complete home cinema luidsprekerset voor nog geen 700 euro, roept toch vragen op over de afwerking en kwaliteit? Wat mag je verwachten, was mijn gedachte. Jamo biedt in deze lage prijsklasse echter al jaren luidsprekers aan; de vraag van het publiek bestaat dus wel degelijk.

Compleet (?)
De Jamo S 626 HCS speakerset bestaat uit twee vloerstaande voorluidsprekers, een centerspeaker en een set compacte surroundspeakers. Een subwoofer wordt standaard niet meegeleverd – Jamo adviseert hun SUB 260 als perfecte partner –, maar natuurlijk zijn de opties veel groter. Er zijn echter veel gebruikers van een home cinema-set die geen boodschap hebben aan een subwoofer vanwege de eigenschappen van de ruimte waarin de set opgesteld staat.

Dat is namelijk meestal de woonkamer, die niet overal even groot is. Daarnaast kan een subwoofer in een vrij kale, strak ingerichte woonkamer soms meer kwaad dan goed doen – in de lage prijsklasse geldt dat zeker. Jamo laat de klant vaker de keus voor een subwoofer, dat was ook al te zien bij de eerder gerecenseerde S 360 HCS designspeakers.

MERK

EDITORS' CHOICE