Artikelen van Patrick van den BerghHoe werkt: Digitale televisie

Gepubliceerd op 30 oktober 2008
Auteur: Patrick van den Bergh
Digitale televisieIn vrijwel elke LCD of plasma televisietoestel recensie op HiFi.nl komt het wel ter sprake: Digitale Televisie. Onmisbaar met de huidige generatie platte schermen, maar waarom eigenlijk? Met het volgende artikel wil ik wat achtergrondinformatie geven over Digital Video Broadcasting (DVB), de voordelen en eventuele nadelen, het huidige aanbod en mogelijk toekomstige ontwikkelingen.
lees verder>>

Algemene Impressie VAD show

Gepubliceerd op 22 oktober 2008
Auteur: Patrick van den Bergh
HiFi logo 2011De maand oktober staat bij velen in de agenda vanwege de jaarlijkse Hifi en Home Cinema beurs die in het Koningshof te Veldhoven wordt gehouden. Ook dit jaar reisden weer vele muziekliefhebbers, surroundfreaks en audiofielen af naar de VAD show voor hun jaarlijkse dosis aan noviteiten, muzikaal genot en audiovisueel plezier.
lees verder>>

Vernieuwende markt

Gepubliceerd op 19 oktober 2008
Auteur: Patrick van den Bergh
HiFi logo 2011Binnen de audiowereld blijven flink uit de kluiten gewassen luidsprekersystemen, buizenversterkers en platenspelers als kunstwerken of hoogstaande technologische precisie instrumenten natuurlijk altijd bestaan maar dit neemt niet weg dat er geen ruimte is voor vernieuwing op een audiobeurs zoals de VAD show.
lees verder>>

Beeldend drieluik

Gepubliceerd op 19 oktober 2008
Auteur: Patrick van den Bergh
HiFi logo 2011In de filmindustrie zijn drieluiken, of beter gezegd trilogieën geen onbekend verschijnsel. Het kan dan eigenlijk ook niet anders dan geen toeval zijn dat er op deze editie van de VAD show “slechts” drie projectoren, of beamers zoals ze in de moderne volksmond heten, uitgebreid gedemonstreerd worden.
lees verder>>

Home Cinema tijdens de VAD

Gepubliceerd op 19 oktober 2008
Auteur: Patrick van den Bergh
HiFi logo 2011Op het vlak van Home Cinema waren er dit jaar op de VAD show eigenlijk weinig echte demonstraties. Dit is in voorgaande edities wel eens anders geweest, vaak gepaard gaande met grote verontwaardiging van verstoken tweekanaals liefhebbers.
lees verder>>

Panasonic TH-42PZ85 full HD Plasma

Gepubliceerd op 21 augustus 2008
Auteur: Patrick van den Bergh
Panasonic TH-42PZ85Het lijkt misschien vreemd maar bij het recenseren van een plasmascherm van Panasonic schiet haast altijd de slagzin van een concurrerende, welbekende elektronicagigant door mijn gedachte. Gebruiksvriendelijke toestellen die voor het gros van de consumenten een prima beeldkwaliteit weten neer te zetten zonder daarvoor direct allerlei ‘videofiele’ poespas te hoeven uithalen. Ik geef hier al haast de conclusie van deze recensie weg maar de wat meer eisende kijker doet er toch goed aan even verder te lezen.
lees verder>>

Aansluiten van een plat televisiescherm

Gepubliceerd op 17 juli 2008
Auteur: Patrick van den Bergh
Aansluiten digitaal schermNa de aanschaf van een modern, plat scherm rijst onmiddellijk de vraag hoe een dergelijk toestel nu eigenlijk het beste aangesloten kan worden. Was er vroeger enkel sprake van een antenne, scart en misschien nog een S-video of composiet video aansluiting, tegenwoordig is de keuze uitgebreid met termen zoals HDMI, component en bijvoorbeeld D-sub aansluitingen. Maar welke aansluiting waarborgt nu eigenlijk de beste beeldkwaliteit?
lees verder>>

Boston Acoustics TVee Model Two

Gepubliceerd op 5 juni 2008
Auteur: Patrick van den Bergh
Boston Acoustics TVee 2Hoewel relatief nieuw op de Nederlandse markt speelt het merk Boston Acoustics toch alweer wat jaartjes mee. Opgericht in 1979 in de Verenigde Staten heeft deze audiofabrikant zich stilaan weten te profileren tot een bedrijf dat niet zomaar de geijkte paden bewandelt.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE