Artikelen van Marnix BosmanReview Arcam rBlink Bluetooth receiver

Gepubliceerd op 5 september 2014
Auteur: Marnix Bosman
Arcam rBlink“Alles moet draadloos”, dat is eigenlijk wat veel mensen tegenwoordig graag willen. Alles draadloos is onmogelijk en vaak ook helemaal niet zinvol. Fabrikanten doen er echter alles aan om toch in de groeiende behoefte te voorzien.
lees verder>>

Draadloos audio transporteren - hoedoejedatdan?

Gepubliceerd op 6 juli 2014
Auteur: Marnix Bosman
Stream HifidelityDraadloos data transporteren wordt steeds gewoner. Ook het transport van digitale audio kan tegenwoordig heel makkelijk zonder een kabel. Welke mogelijkheden zijn er en is het eigenlijk altijd wel zo slim?
lees verder>>

Onkyo Envision Cinema-systems getest

Gepubliceerd op 29 januari 2014
Auteur: Marnix Bosman
Onkyo Envision Cinema SystemAls we heel eerlijk zijn, is de kwaliteit van televisies de laatste jaren maar gedeeltelijk echt verbeterd. De beeldkwaliteit is door de introductie van HD natuurlijk wel verbeterd maar de geluidskwaliteit is verhoudingsgewijs echt achtergebleven. De verklaring hiervoor is uiteraard heel simpel. In de nieuwe platte beeldschermen is eigenlijk helemaal geen plaats voor een serieus luidsprekersysteem. Een goed klinkende luidspreker heeft nou eenmaal wat volume nodig en volume is er nou eenmaal niet in een moderne flatscreen televisie.
lees verder>>

Argon iNet6+ netwerkspeler en DA2 versterker

Gepubliceerd op 12 december 2013
Auteur: Marnix Bosman
Argon iNet 6Argon Audio is in Nederland nog niet zo bekend maar die situatie gaat wellicht snel veranderen. Argon is onderdeel van de Audio Nord groep waar ook de merken Dali, NAD en Scandyna Podspeakers toe behoren. Audio Nord is echter ook de moedermaatschappij van de Hi-Fi Klubben winkelketen, en daar zijn de producten van Argon uiteraard gewoon te vinden.
lees verder>>

Dali luidsprekers: de weergave staat voorop

Gepubliceerd op 9 juni 2013
Auteur: Marnix Bosman
Dali manufacteringDenemarken bezit al vele jaren een vruchtbare bodem voor luidsprekerbouwers, getuige de toonaangevende merken die er vandaan komen. Het merk Dali is nog betrekkelijk jong, maar heeft desondanks een razendsnelle ontwikkeling doorgemaakt.De naam Dali heeft niets van doen met de beroemde Spaanse Schilder Salvador Dali maar is een afkorting voor Danish Audiophile Loudspeaker Industries.De internationale historie van Dali start in 1993, maar de werkelijke start van de luidsprekerfabriek was tien jaar daarvoor. Reeds in 1983 legde Peter Lyngdorf, de drijvende kracht achter moederbedrijf Audio Nord, namelijk al de basis voor de luidsprekerfabriek. Audio Nord is onder andere eigenaar van de in Scandinavië zeer bekende Hifi winkelketen, Hifi Klubben. Vanuit deze winkelketen ontstond begin jaren ’80 de vraag naar een aantal modellen die de inkopers niet bij de reguliere fabrikanten kon vinden. 
lees verder>>

Klipsch KF-28 vloerstaande luidspreker

Gepubliceerd op 3 augustus 2013
Auteur: Marnix Bosman
Klipsch KF-28Zegt er iemand "Klipsch", dan zeg ik: "Hoornluidspreker". De naam Klipsch staat namelijk min of meer synoniem voor dit luidsprekerprincipe. Ondanks dat oprichter Paul Klipsch niet de bedenker is van het hoornprincipe, heeft hij wel een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van deze techniek. Het merendeel van de ontwerpen van zijn hand maakt dan ook volledig of gedeeltelijk gebruik van een hoorn.
lees verder>>

Monitor Audio AirStream WS100 draadloze luidsprekers

Gepubliceerd op 25 januari 2013
Auteur: Marnix Bosman
Monitor Audio StreamingMuziek weergeven direct vanuit je computer of tablet is heel handig. Door het grote beeldscherm heb je een goed overzicht van alle beschikbare muziek op je eigen systeem of netwerk en heb je simpel toegang tot de vele internetradio en streaming audio diensten die er op het net te vinden zijn.
lees verder>>

Bowers & Wilkins Mini Theatre series MT-60D

Gepubliceerd op 8 oktober 2012
Auteur: Marnix Bosman
B&W Mini Theatre series MT-60DDe Mini Theatre series is al ruim zes jaar onderdeel van het B&W programma. Begin dit jaar heeft Bowers & Wilkins zowel de M1 satellieten als de PV1 subwoofer een update gegeven. Samen vormen zij het MT-60D Mini Theatre systeem.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE