Monitor Audio AirStream WS100 draadloze luidsprekers

Muziek weergeven direct vanuit je computer of tablet is heel handig. Door het grote beeldscherm heb je een goed overzicht van alle beschikbare muziek op je eigen systeem of netwerk en heb je simpel toegang tot de vele internetradio en streaming audio diensten die er op het net te vinden zijn.

De kwaliteit van de luidsprekers in een laptop zijn echter niet toereikend voor serieuze audioweergave en ook de ingebouwde converters zijn vaak niet echt ontwikkeld voor hoogwaardige audioweergave. Losse luidsprekers zijn de logische oplossing maar de noodzakelijke kabels zijn dan eigenlijk heel onhandig als je voor de rest helemaal draadloos kunt werken.

Monitor Audio heeft daarom een draadloos vanuit de computer aan te sturen luidsprekersysteem ontwikkeld voor serieuze muziekweergave.

AirStream WS100

Het WS100 systeem bestaat uit twee kleine kubusvormige luidsprekers en een USB-stick (of dongle) die de zender van het systeem bevat. De compacte luidsprekers (12x12x12cm) hebben een aluminium behuizing en zijn voorzien van ingebouwde versterkers. Zoals gebruikelijk bij Monitor Audio zijn de speakers voorzien hoogwaardige speakercomponenten. Voor het laag gebruikt hij een 3 inch C-CAM woofer en in het hoog een 19mm gold dome tweeter.

De zware aluminium kastjes (bijna 2 kilo) hebben een chique afwerking met een zwart frontdoek en zwart glas aan de bovenzijde. De luidsprekers hebben aan de onderzijde een voet waarmee de speaker onder een hoek van ongeveer 30 graden kan worden gekanteld. De beide luidsprekers worden gevoed vanuit één voedingsadapter die op één van de twee luidsprekers wordt aangesloten. De tweede monitor wordt via een aangegoten kabel aangestuurd vanuit de hoofdluidspreker. Deze aansluitkabel is wat aan de korte kant (1,5m) maar Monitor Audio kan daar binnenkort ook een verlengkabel voor leveren.

Het volume kun je regelen in je computer of met twee knopjes op de zijkant van de hoofdluidspreker. Daarnaast heb je een kleine afstandsbediening waarmee je niet alleen het volume kunt regelen maar ook Mediaplayer of iTunes kunt besturen om naar volgende tracks te skippen. Op de achterzijde zit een analoge minijack ingang waar je bijvoorbeeld MP3-speler op kunt aansluiten. Ook deze ingang kun je met de afstandsbediening selecteren.


EDITORS' CHOICE