Artikelen van Marc BrekelmansNaim Hicap DR

Gepubliceerd op 16 januari 2014
Auteur: Marc Brekelmans
Music Emotion ME4-13Het audiofiele leven van een Naim gebruiker is overzichtelijk: je koopt een apparaat en als de upgraditus toeslaat koop je gewoon een bijpassende power supply. Voor zowat ieder component uit de Naim-familie is er wel zo'n betere voeding beschikbaar. Naim-liefhebbers - die meestal naar elkaar verwijzen als Naimees - zweren sinds jaar en dag bij dit overzichtelijke upgrade-pad.
lees verder>>

Stay Tuned - op bezoek bij The Chord Company

Gepubliceerd op 2 mei 2013
Auteur: Marc Brekelmans
ChordBegin dit jaar bezocht ik voor de tweede keer het hoofdkantoor en productieruimte van de Engelse kabelfabrikant The Chord Company. Van mijn eerdere bezoek is ook een verslag op HiFi.nl verschenen daarom kan en wil ik me nu vooral richten op de uitstekende en vooral zeer verhelderende demonstratie met de nieuwe Tuned ARAY kabels die commercieel directeur Alan Gibb en technisch directeur Nigel Finn me tijdens het bezoek gaven.
lees verder>>

Up to Eleven - Marantz PM-11S3 en SA-11S3

Gepubliceerd op 1 maart 2013
Auteur: Marc Brekelmans
Marantz PM11-S3 en SA11-SRHoe trots zou ik zijn geweest als die twee loodzware dozen met daarin de S3-versies van de Marantz 11-serie niet slechts voor een review waren afgeleverd, maar een permanent plekje in mijn audiomeubel zouden hebben gekregen? Het uit de doos tillen van de ruim 30 kilo wegende PM-11S3 geïntegreerde versterker zorgt namelijk meteen voor - naast een pijnlijke scheut door mijn onderrug - kriebels in mijn buik.
lees verder>>

Muziek op maat…. Introductie Wilson Audio Alexia en Ayre AX-5 bij Audiac

Gepubliceerd op 11 februari 2013
Auteur: Marc Brekelmans
Wilson1022013

Toen Peter McGrath van Wilson Audio ter illustratie de behuizing van de tweeter op de nieuwe Wilson Audio Alexia’s slechts twee millimeter naar achteren toe verschoof kreeg ik een ware aha-erlebnis. Het verschil tussen een perfecte plaatsing van de tweeter en een bijna perfecte plaatsing bleek namelijk veel groter dan die 2 fysieke millimeters. De analogie die Peter zelf gebruikte was die van een camera die perfect moet focussen voor een haarscherpe afbeelding. Waarom hebben we in de high end van de audiowereld geen equivalent van een maatpak en worden we massaal veroordeeld tot het dragen van confectie? 

lees verder>>

Denon Cocoon Home

Gepubliceerd op 4 februari 2013
Auteur: Marc Brekelmans
Denon Cocoon HomeDe Cocoon van het Japanse Denon kent twee verschijningsvormen, een draagbare variant die door het leven gaat als 'Portable', en een variant voor de huiskamer die van zijn geestelijke ouders de toepasselijke naam 'Home' heeft gekregen. De Portable voelde ik al eerder voor HiFi.nl aan de tand, nu is het de beurt aan de grotere Cocoon Home.
lees verder>>

Verslag High-End Luistershow Gydotron

Gepubliceerd op 19 januari 2013
Auteur: Marc Brekelmans
Gydotron11912013Vanuit mijn woonplaats Tilburg passeer ik op weg naar de Gydotron luistershow meerdere malen onze landsgrens - de bonte verzameling van enclave en exclaves van Baarle-Nassau/Baarle-Hertog ligt namelijk halverwege de route naar het landelijk gelegen Malle - onderweg benzine-, sigaretten- en biertoeristen trotserend. Het Vlaamse plaatje Malle zal de gemiddelde Nederlander niet bekend in de oren klinken, maar menig bierliefhebber zal warme gevoelens krijgen bij het horen van de naam van het dorpje dat vlak naast Malle ligt, Westmalle.
lees verder>>

Harman / Kardon BDS 477

Gepubliceerd op 7 januari 2013
Auteur: Marc Brekelmans
Harman / Kardon BDS 477Home Theater is eigenlijk niet echt mijn ding, ik ben veel meer een muziekliefhebber. Maar natuurlijk kijk ik net zoals ieder ander met enige regelmaat naar een film of spannende serie...en dan kan een surround systeem toch wel wat toevoegen aan de beleving. Als het Home Theater systeem dan ook nog eens geen al te grote visuele impact heeft en genoegen neemt met twee kleine luidsprekers en een subwoofer, dan wil ik het wel eens proberen.
lees verder>>

De 12 mooiste gitaarsoli tot 2012

Gepubliceerd op 29 december 2012
Auteur: Marc Brekelmans
GitaarsoliToen de hoofdredacteur van HiFi.nl me vroeg om een overzichtje van de 12 - vanwege 2012 natuurlijk - beste gitaarsolo's ooit te maken, kon ik nog niet bevroeden hoe lastig dat klusje zou worden. Lastig, maar vooral ook erg leuk!
lees verder>>

EDITORS' CHOICE