REVIEWNaim Audio

Naim Hicap DR

Het audiofiele leven van een Naim gebruiker is overzichtelijk: je koopt een apparaat en als de upgraditus toeslaat koop je gewoon een bijpassende power supply. Voor zowat ieder component uit de Naim-familie is er wel zo'n betere voeding beschikbaar. Naim-liefhebbers - die meestal naar elkaar verwijzen als Naimees - zweren sinds jaar en dag bij dit overzichtelijke upgrade-pad.

Uit Music Emotion - April 2013

De Naim power supplies zijn zelfs zo erg in trek dat oude voedingen - de zogeheten 'olive' versies, vernoemd naar de olijfgroene kleur van de originele naim-behuizingen - op de tweedehandsmarkt soms voor meer dan de toenmalige nieuwwaarde van eigenaar wisselen. Dat kan ook omdat deze voedingen de afgelopen jaren in technisch opzicht nagenoeg onveranderd zijn gebleven. Totdat Naim begin 2013 de DR-versies introduceerde. Van importeur Latham kreeg ik de 'oude' HiCap2 en een nagelnieuwe HiCap DR ter test.

De Spanningsregelaar

Iedere voeding maakt gebruik van een spanningsregelaar. Zo'n spanningsregelaar is een stukje elektronica dat schommelingen in de netspanning moet gladtrekken en zorgt voor een constante gelijkspanning. Maar iedere spanningsregelaar introduceert ook een hoeveelheid ruis.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE