Artikelen van Dimitri van HovenTube Rolling

Gepubliceerd op 9 februari 2005
Auteur: Dimitri van Hoven
Tube RollingTube Rolling, wat is dat? Tube Rolling is niks anders dan de klankmatige verschillen tussen buizen vergelijken in een versterker. Iedere eigenaar van een buizenversterker die wel eens andere buisjes heeft geprobeerd weet dat het verschil zeer groot kan zijn.
lees verder>>

Buizen

Gepubliceerd op 30 oktober 2003
Auteur: Dimitri van Hoven
Hoe werkt... (c) Xingo

In dit artikel beschrijft  Dimitri van Hoven als gastauteur, in algemene termen de soorten, werking en de techniek achter "buizen.

lees verder>>

Vecteur I-42 / L-32

Gepubliceerd op 7 mei 2003
Auteur: Dimitri van Hoven
Vecteur L32Zoals u wellicht weet of gelezen zult hebben, ben ik persoonlijk erg gecharmeerd van buizenversterkers. Met name in Klasse A geschakelde versterkers (buizen of transistor) zijn mijn inziens instaat de emotie uit de muziek naar de luisteraar over te brengen.
lees verder>>

Audio Note AN-E spe

Gepubliceerd op 4 februari 2003
Auteur: Dimitri van Hoven
Audio_Note_AN-E_spe_4-2-03 Inmiddels weet ik dat alle Audio Note luidsprekers gebaseerd zijn op de ontwerpen van wijlen Peter Snell. Dhr. Snell hield er een eigenzinnige filosofie op na door onder andere geen demping in de luidsprekers te gebruiken. Voordeel daarvan is dat het rendement van de speaker behoorlijk hoog is en dat maakt de speaker ideaal voor buizenversterkers met een gering vermogen.
lees verder>>

Audio Note DAC 3.1x

Gepubliceerd op 6 januari 2003
Auteur: Dimitri van Hoven
Hardware222

De DAC 3.1x is zoals de naam al doet vermoeden een DA converter. Met dit apparaat is echter iets aparts aan de hand. Deze op een Analog Devices AD1865N chip gebaseerde converter heeft ten eerste geen digitaal filter.

lees verder>>

Xanadu AW25: compromisloos

Gepubliceerd op 7 juli 2002
Auteur: Dimitri van Hoven
Xanadu AW252Het is een flink systeem en in een te kleine ruimte kan het laag snel problemen opleveren. Na de 30 kg per speaker eerst naar drie hoog gesleept te hebben zijn de luidsprekers snel aangesloten op de Audio Innovations 500 versterker. Voor Age was dit de eerste keer dat hij de AW25 op de 500 beluisterde zonder de optionele impedantie correctie voor buizen versterkers. Meer dan 80% van de mensen luistert thuis naar transistoren, echter houdt Xanadu tijdens de ontwikkeling van een systeem al rekening met buizenversterkers door een zo versterker vriendelijk mogelijke speaker te maken.
lees verder>>

Audio Innovations 500 vs. Audion Sterling ETSE (Deel 2)

Gepubliceerd op 29 maart 2002
Auteur: Dimitri van Hoven
Audio Innovations 500 en Audion Sterling ETSEWe drinken onze koffie en Ed vertelt over de modificatie. Dat het een ramp het is, te sleutelen aan een Audio Innovations 500 vanwege de slechte bereikbaarheid van de onderdelen en over de luistertest.
lees verder>>

Audio Innovations 500 vs. Audion Sterling ETSE (Deel 1)

Gepubliceerd op 17 december 2001
Auteur: Dimitri van Hoven
Audio Innovations 500Deze test bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden de twee versterkers onderling met vergeleken. Daarna ondergaat de Audio Innovations een modificatie waarbij tevens de buizen vervangen zullen worden door nieuwe exemplaren.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE