ARTIKEL

New Transtec

Nadat eerder dit jaar het doek viel voor Transtec was er gelukkig al snel een doorstart mogelijk onder een nieuwe maar toch vertrouwde naam. En met uitzondering van KEF wist New Transtec alle vertrouwde merken binnenboord te houden. In twee naast elkaar gelegen ruimtes werden ze getoond.

[vad2009_Transtec]

In de ene kamer was het vooral Quad en Wharfedale wat de klok sloeg. Veel bezoekers konden zich daar voor het eerst vergapen aan de nieuwe buizenversterkers van Quad. De klassieke Quad II monoblokjes zien er in hun nieuwste incarnatie nog net zo smakelijk uit als vroeger. De Forty en Eighty monoblokken zijn een stuk potiger, en leveren een vermogen van – en dat mag geen verrassing zijn – respectievelijk 40 en 80 watt. De geïntegreerde 25 is een goed voorbeeld van de manier waarop Quad bewezen technieken naar de eenentwintigste eeuw overhevelt.


(Foto © 2009 Jiri Büller)

Naar aloude traditie wordt er bij New Transtec dit jaar ook weer eens een beetje ondeugend gedaan. In de eerste luisterruimte stond namelijk een onverwacht klein setje de sterren van de hemel te spelen. Een paar piepkleine Wharfedale luidsprekertjes van nog geen 130 euro per stuk op een all-in-one Quad cd-receiver. Dit was het bewijs dat een muzikaal geluid geen tienduizenden euri hoeft te kosten. Niets ten nadele van andere opstellingen elders op de beurs, maar het getuigt van lef en geloof in de eigen producten om ook met zo`n doodsimpel setje te durven demonstreren.


(Foto © 2009 Jiri Büller)

In de tweede ruimte kwam het publiek overigens ogen en oren tekort vanwege alle superlatieven die er te vinden waren. Zo`n beetje het hele gamma van McIntosh stond er opgesteld, tot en met de machtige 300 watt buizen monoblokken en de manshoge luidsprekers. Aan de muur hing een enorm projectiescherm waar haarscherpe filmbeelden op vertoond werden. New Transtec is nog steeds één van de experts op het gebied van home theater en home automation, en deze ruimte liet zien én horen waarom.


(Foto © 2009 Jiri Büller)


EDITORS' CHOICE