ARTIKEL

D&D Audio

D&D Audio is het overkoepelende agentschap voor o.a. Stax, Michell, FunkFirm, Music Hall, Bryston, Siltech en Crystal Cable. In de luisterruimte stonden de Crystal Cable Arabesque luidsprekers te spelen op een Bryston set, en dat klonk bijzonder fraai.

[vad2009_DenD]

Het is bijzonder om te ervaren hoe neutraal en gecontroleerd een glazen luidspreker zonder enige demping kan klinken. De bijzondere vorm van de kast zorgt voor een ideale inwendige demping, De grote ribbontweeter is pijlsnel, en heeft een brede spreiding waardoor een prachtig ruimtelijk beeld ontstaat. En het is een muzikale alleseter. Klassiek, jazz, pop, zelfs stevige rock, het klinkt overtuigend.

Een belangrijke aanwinst in het programma van D&D is het legendarische buizenmerk VTL (Vacuum Tube Logic), dat onder kenners een bijna legendarische status heeft. De nieuwe lijn ziet er strak uit. Mooie aluminiumkleurige fronten, waar mogelijk met vensters die zicht geven op de zacht gloeiende buizen. Veilig achter glas, dus grijpgrage kinderhandjes zijn gevrijwaard van verbranding. Wel zo`n veilig idee.

 


EDITORS' CHOICE