Conclusie

Wat ik er ook op draai en hoe ik hem ook aansluit; de Cambridge Audio Stream Magic 6 klinkt erg goed en is buitengewoon prettig in de omgang. De bezwaren die ik heb tegen UPnP worden, voor zover dat mogelijk is binnen de grenzen van het protocol, door Cambridge Audio op voortvarende wijze aangepakt. Kennelijk ben ik niet de enige die graag wat meer logica en functionaliteit in de bediening heeft. Enfin, de binnenkort te verschijnen versies van de firmware en de App werken zeer prettig. Vooral met het uiterst betaalbare Twonky Media als server-software doet hij het erg goed.

De Stream Magic 6 presteert duidelijk boven zijn vraagprijs van 995 euro, en dat is knap gedaan. Hij weet met name op het gebied van kleine detaillering en diepte in het geluidsbeeld de DAC in mijn vertrouwende Supernait te overtreffen. Het geluid is verfijnd en luchtig, maar de Stream Magic 6 kan beslist ook grommen als er gegromd moet worden. Het is misschien flauw om te zeggen dat hij hoogwaardige opnames prefereert, want welk audio-apparaat doet dat niet? Wat ik daar echter mee bedoel te zeggen is dat de Stream Magic 6 je bij deugdelijk bronmateriaal extra verwent met zijn gulle, dynamische en uitermate muzikale geluid. De schakelbare digitale filters had ik aanvankelijk als een audiofielen-gadget willen afdoen, maar in de praktijk heb ik er vaak en graag gebruik van gemaakt.

Mijn eerste uitgebreide kennismaking met Cambridge Audio is zodanig goed bevallen dat ik de Stream Magic 6 zonder voorbehoud het predicaat 'warm aanbevolen' geef...

 

Kijk voor meer informatie op de Special Page van importeur Dimex

MERK

EDITORS' CHOICE