Conclusie

René Smit | 27 februari 2012 | Fotografie PHOTO40

Met de Elac FS-187 S.E. heeft HOBO een ijzersterke troef in handen! Een heerlijke all-round luidspreker die met zowel muziek als filmgeluid uitstekend uit de voeten kan. In combinatie met mijn vM CA350/PA350 versterkerset en vM SA230 (SA)CD-speler kwam ik tot fraaie resultaten. Dat de elektronica qua prijs misschien wat uit de pas liep met de speakers deerde totaal niet. Sterker nog, het stelde de luidsprekers in staat te laten horen wat ze echt waard zijn.

Klikbaar voor groter formaat

Muzikaliteit gekoppeld aan een prachtig open en gedetailleerde hoogweergave en strak/stevig laag. Voor slechts 699,- euro per stuk koop je een luidspreker die prestaties neer zet waar veel duurdere concurrenten een voorbeeld aan kunnen nemen. Ben je in de markt voor een nieuwe luidspreker in de prijsklasse tot ongeveer 2500,- euro per set maak dan snel een luisterafspraak in één van de Hobo vestigingen. De oplage is beperkt en op is op, dus enige haast is geboden. Zonder voorbehoud aanbevolen.  

Elac FS-187 S.E.          699,- euro per stuk

Johnny English Reborn werd beschikbaar gesteld door Universal Pictures Benelux

Gebruikte apparatuur: 
vM CA350 voorversterker
vM PA350 eindversterker
vM PHM3 SE phonotrap
vM SA230vM SACD speler
Funk Vector III draaitafel met RB300 arm
Shelter 301 element
Panasonic DMP-BD30 Blu-Ray speler
Audiovector S3 Avantgarde Arreté speakers
Audiovector K-C Signature centerspeaker
Polk FX3i surround speakers
Panasonic TH42PV45 plasmascherm
Marantz SR5600 surround receiver

Bekabeling en accessories: vM SQ interlinks, vM SC3R luidsprekerkabels, Inakustik AC1502-6 stekkerblok, Inakustik HDMI kabel, Supra Lorad netsnoeren, AHP klankmodule, Quadraspire QX25 voetjes, Quadraspire Q4L audiorack

Lees ook onze Hifidelity Special:


EDITORS' CHOICE